ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Робити малюкам щеплення від поліомієліту чи ні? (ВІДЕО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    57 переглядів
    Батьки мають сумніви стосовно якості вакцини проти поліомієліту.

    Поки триває другий тур позапланової вакцинації , батьки досі вагаються з рішенням. Насамперед мають сумніви стосовно якості вакцини.



    Інформація буцімто вакцина від поліомієліту шкідлива для дитячого організму поширюють останнім часом засоби масової інформації . Новинні сюжети про летальний випадок у Білій Церкві з’явилися зокрема і на центральних телеканалах. Це повідомлення збентежило і мешканців Івано-Франківська. Місцеві лікарі кажуть, бажаючих зробити щеплення дітям від поліомієліту суттєво зменшилося.


    Позапланова вакцинація зумовлена виявленними випадками поліомієліту на Закарпатті, зазначають медики. Гостре інфекційне захворювання вражає нервову систему дитини і спричиняє параліч тіла. Хвороба може передаватися через їжу, воду , в побуті і повітряно-крапельним шляхом. Найбільш вразливими до захорювання є діти віком до 5 років. Аби вберегти їх від небезпечної недуги, лікарі радять все ж пройти курс вакцинації.


    Олена Малюк – багатодітна мати. Її найменшому Андрійкові виповнилося лише 10 місяців. Каже, всі старші доньки отримали профілактичні щеплення від поліомієліту. Тепер черга Андрійка “скуштувати” додаткову порцію вакцини у вигляді крапель.


    Другий тур вакцинації від поліомієліту триватиме до середини грудня. Для дітей віком від 2 місяців до 6 років. Профілактика інфекційного захворювання для старших розпочнеться в січні.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору