ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В УжНУ читають лекції викладачі із Словаччини

    28 березня 2024 четвер
    67 переглядів
    Словацькі викладачі

    4 грудня на запрошення доцента кафедри фізичної географії та раціонального природокористування Михайла Микити геофак відвідала Моніка Іванова – кандидат географічних наук з кафедри географії і прикладної геоінформатики факультету гуманітарних і природничих наук Пряшівського університету (Словаччина).

    Пані Моніка провела для студентів УжНУ відкриту лекцію англійською та словацькою мовами на тему «Зміна ландшафтної структури краю Земплінська Ширава». Завдяки своїм сприятливим кліматичним умовам це один із найпопулярніших курортів Словаччини у якихось 35 км від Ужгорода. Тут розвинена потужна рекреаційна інфраструктура: є готелі, приватні вілли, ресторани, бари, аквапарки, тенісні корти, майданчики для міні-гольфу, пункти прокату човнів, луна-парк тощо.

    Лектор презентувала власну наукову роботу про зміни антропогенного навантаження ландшафтів околиці озера Ширави, охопивши досить великий проміжок часу – із 1956 року до сьогодення. Актуальність дослідження гості пов’язана насамперед зі стрімким розвитком і зростанням навантаження туризму на рекреаційну зону, внаслідок чого ландшафти території зазнають значних змін.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости