ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Через що лютують цигани на Закарпатті (ВІДЕО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    33 переглядів
    Цигани розбушувалися

    Батьки сумніваються, що дитина померла від менінгококової інфекції

    На Закарпатті у лікарні померла дворічна дитина. Батьки-роми звинувачують у смерті дівчинки медиків. Ті відправляли хвору дитину із однієї медичної установи до іншої. І за життя малої так і не змогли встановити діагноз, тільки після смерті.

    Батько Гейза розповідає, як усе було. У дворічної доньки підвищилась температура до тридцяти дев'яти, батьки віднесли її до сільської амбулаторії. Лікар зробила укол і гарячка спала. Однак за кілька годин дитині знову погіршало. Батьки викликали швидку.

    "Далі дочку укол, а там видно, шо поламался іголка, у попі у дочки, каже набирай коктейль, но ще сильніше, плюс ще два набрали дали малому і послє уколів вони пішли", - говорить Гейза Горват, батько померлої дитини.

    Після уколу в дитини з'явився висип і почали синіти губи. Батьки знову викликали швидку. Дівчинку відвезла до дитячої лікарні в Ужгороді. За словами батька - дочку не прийняли, а відправили в обласну інфекційну.

    "Вийшов лікар, оглянув мою дочку як побачив це - я вас не приймаю, везіть назад у дитячу лікарню", - говорить Гейза Горват, батько померлої дитини.

    За кілька годин - у дитячій обласній - дівчинка померла. Причина - менінгококова інфекція. В обласному департаменті охорони здоров'я створили комісію, яка перевіряє дії медиків.

    "Перебіг хвороби був нетиповий, власне тому лікар інфекційної лікарні не діагностувала цю інфекцію, це дуже рідкісні випадки, вони як правило бувають у дітей з низьким імунітетом", - говорить Олена Суханова, прес-секретар Департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА.

    Зацікавилася справою і прокуратура – з'ясовують, чи професійно виконували медики свої обов'язки.

    "Проводяться необхідні слідчі дії витребувано медичну документацію, призначено комісійне судово-медичну експертизу з метою встановлення дійсної причини смерті дитинки", - говорить Олександр Андришин, головний прокурор Ужгородської районної прокуратури.

    Батьки ж сумніваються, що дитина померла від менінгококової інфекції. Щоб встановити істину - навіть погодилися на ексгумацію. Щоправда, вимагають, аби експертизу проводили не місцеві медики.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Почему за цыгана сразу телевидение беспокоится?
    За белых такого нет.
    Смерть цыгано-жыдовским нацистам!