ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як привабити туристів у сільську місцевість Закарпатського краю?

    28 березня 2024 четвер
    63 переглядів
    На Закарпатті сільський туризм не розвивається через дороги і поїзди!

    Семінар-навчання по сільському туризму "З чого розпочати та як досягти успіху?" завершили у вівторок, 8 грудня, управління туризму та курортів Закарпатської ОДА спільно з закарпатським туристично-інформаційним центром.

    Цільова аудиторія семінару – власники сільських садиб та бажаючі займатися сільським туризмом на території Великоберезнянського та Перечинського районів. Серед учасників заходу – керівники відділів районних центрів зайнятості та безробітні, а також голова Перечинського осередку спілки сприяння розвитку сільського туризму Аліса Смірна.
    Тренер семінару Олександр Коваль презентував присутнім, як за допомогою простих атракцій, які не потребують значних фінансових інвестицій, можна привабити туристів у сільську місцевість.
    Учасники активно вступали в дискусії та обговорювали проблемні питання, які гальмують розвиток сільського туризму, зокрема, стан доріг та неналежне дорожнє покриття. Також відмітили відсутність залізничного сполучення між Закарпаттям і областями України. Учасники висловили думку, що вкрай важливо запустити чи відновити рух потягів, які забезпечуватимуть доступ до населених пунктів Закарпаття у зимову погоду і здійснюватимуть курсування не через день, а щодня. Через такі негативні чинники, на думку учасників семінару, наша область втрачає значний потік туристів.
    У рамках програми розвитку туризму та курортів у Закарпатські області на 2011-2015 роки це останній семінар з підтримки сільського туризму, та в планах управління – продовжити навчання власників садиб і наступного року.
    Управління туризму та курортів Закарпатської ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору