ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Пентагон створює антитерористичну мережу по всьому світу, а Росія витратить 1,2 мільярда доларів на війну в Сирії

    23 квітня 2024 вівторок
    65 переглядів
    Пентагон

    Посилення військової присутності США в Африці, Південній Азії та на Близькому Сході з метою ліквідації осередків тероризму обумовлюється концепцією реагування на можливі терористичні загрози по всьому світу.


    Так міністр оборони США Ештон Картер пояснив у четвер відповідну ініціативу Пентагону, представлену на розгляд адміністрації США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.


    "Звичайно, важливо перемогти ІДІЛ в місці основної "пухлини" – в Іраку і Сирії, насамперед витіснити їх із Ракки (місто на півночі Сирії – ред.). Це абсолютно необхідно. Але ми також маємо визнати, і Лівія є одним із таких прикладів, що ці пухлини дають метастази", - зазначив глава Пентагону.


    Він назвав це "реальністю, визнання якої обумовлює концепцію поєднання американських компонентів боротьби з тероризмом та військових вузлів у регіоні й по всьому світу".


    За словами Картера, така взаємодія дає кращі можливості зосередитися на боротьбі з терористичною мережею, в якій би частині світу вона не була. Міністр оборони також зауважив, що Пентагон розробляє цю ініціативу вже "впродовж багатьох місяців".


    "Я думаю, що це є нагальною необхідністю, яка має бути і буде дуже ефективною", - підкреслив Картер.

    В свою чергу, Москва витратить на військові дії в Сирії в 2016 році не менше 1,2 млрд доларів.


    Про це розповіло Bloomberg джерело в уряді, пише РБК.


    Як спілкується, Росія спочатку запланувала в бюджеті на 2016 рік видатки на військову кампанію в Сирії в розмірі 1,2 млрд доларів. Це становить приблизно 3,3 млрд доларів на день.


    Наприкінці жовтня РБК оцінило щоденні витрати на війну в Сирії в 2,5 млн доларів, що в річному обчисленні дає більше 900 млн доларів.


    За оцінкою Королівського об'єднаного інституту оборонних досліджень у Лондоні, Росія до середини листопада витрачала на сирійську кампанію приблизно 4 млн доларів, але після того, як Туреччина збила російський літак, добові витрати були подвоєні до 8 млн доларів або майже 3 млрд доларів на рік.


    У середині листопада начальник російського Генштабу Валерій Герасимов оголосив про намір збільшити авіагруппіровку в Сирії на 37 літаків з 34 одиниць.


    Число кораблів, що беруть участь в операції було збільшено до десяти, з яких шість були розміщені в Середземному морі.


    За оцінкою британського аналітичного центру, чисельність російського контингенту в Сирії зросла до 5 тис осіб, а півтора місяці тому, вона, за відомостями джерел РБК, становила приблизно 1600 чол.


    Глава російського уряду Дмитро Медведєв заявив на цьому тижні в ході зустрічі з журналістами, що витрати на операцію в Сирію повністю вкладаються в параметри військового бюджету, а Міноборони не просило збільшити фінансування. Вони відмовився говорити про конкретні цифри вартості операції, сказавши "Це - секрет".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору