ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Що обіцяла людина - те й робить! (ФОТО)

    16 квітня 2024 вівторок
    38 переглядів
    УЖГОРОД - ОКНО В ЕВРОПУ - UA-REPORTER.COM

    Народний обранець із підкоченими рукавами спільно з іншими вирубував зарослі-кущі, чистив шанці й щебінь із машини «КАМАЗ» лопатою розкидав і баюри рівняв.

    Доки окремі депутати місцевих рад «розкачуються», член групи від політпартії БПП «Солідарність» Іван Гускі активно втілює свої передвиборні обіцянки. Родом він із берегівського передмістя Затишне, де, власне, й живе з сім‘єю, зводячи на околиці ошатну оселю. У цьому поселенні десь 525 мешканців набереться. Тутешня челядь покладає на цього депутата особливі надії, адже він і молодий, і енергійний, і авторитетний, і товариський. Чесний і порядний правоохоронець працює начальником штабу місцевого відділу поліції. Крім усього іншого, він добре знає, як вирішити болючі місцеві проблеми. Їх у присілку достатньо. По-перше, дороги нікудишні. По-друге, у поселені діють дитсадок, церкви, цвинтар, де також є до чого руки докласти. По-третє, як бути з тутешнім клубом – ніхто наразі не дасть ради. Виникають також інші складнощі.
    Затишне (за 3 км. від Берегова) із кількома вуличками та вельми охайними будинками, людьми-працелюбами – формально ніби міська територія, але вони кажуть, що реально вважають себе відрізаними від влади. Депутат покликаний якось вирівняти й склеїти ці та інші непорозуміння, тоді затишнянці почуватимуть себе справжніми берегівчанами. Були від них у міськраді народні посланці й дотепер, але негаразди земляків їх не цікавили – переймалися найперше вирішенням власних питань. А ось І. Гускі – людина іншого характеру, громадські справи для нього на першому плані. Тим паче, що він обранець одночасно від народу й провладної партії – до неї зараз особлива увага прикута. Про це говорив на нещодавньому дебютному сході «примістян», на який зібралося кілька сотень людей. А потім усіх смачнющим бограчем пригощав, що його наварили колишні колеги Йончі Ердеї та Гліб Троп. Місцеві «авторитети» Микола Юрченко, Василь Чулей, Михайло Бонкало, Марія Шестак, Василь Копча та інші кажуть, що такі сходини здружують тутешніх жителів, дають змогу один одному виказати біди, поспілкуватися, відпочити тощо.
    0_6230-1.jpg
    0_6230-2.jpg
    0_6230-3.jpg
    0_6230-4.jpg
    0_6230-5.jpg
    0_6230-6.jpg
    0_6230-7.jpg
    0_6230-8.jpg
    Але громадська робота депутата – понад усе. Для «пропорошенківського» – і поготів! Бо хто-хто – а він тепер на видноті. Тим паче, що й головна робота в нього відповідальна. Тож минулої суботи Затишне «прокинулося» під ранкове гудіння грейдера, гул екскаватора та іншої автотехніки. Усі звернули увагу, як кілька десятків затишнянців із сокирами, бензопилами вирубували придорожні зарослі, гілля спалювали, а товстіші стовбури вантажили у «газон» і доставляли їх на територію дитсадка й кільком малозабезпеченим родинам. У більшості – опалення пічне, тож дровам неабияк потішаться. Де треба – там навіть лопатами орудували. Благо, міцні та молоді хлопці залюбки підхопили ініціативу народного обранця. Хто не зміг вийти на суботник – посприяв грошима. Усе ретельно зафіксовано, аби згодом не виникло ні до кого ніяких претензій.
    Зрештою, старалися не для себе – хотіли добра всім: родичам, сусідам, знайомим. Здавалося, що навіть дорога опісля стала світлішою й ширшою – галуззя вже не шкрябатиме дверці автомобілів. Такого завзяття Затишне не бачило давненько – подібну ініціативу треба всіляко вітати, схвалювати, гратулювати та благословляти. Можливо, що й інші депутати (не тільки в Берегові) таке починання народного обранця від "Солідарності" запозичать й воно стане загальним надбанням.
    Щоби працювалося доладно, без затримок, «склалися» грошима й придбали цілий КАМАЗ (водій Іван Гускі-старший) щебеню, яким «латали» вибоїни на під’їздах і в самому Затишному. Тут кілька вуличок – але ремонту не бачили давненько. Отже, яма на ямі – одні шоферські нерви та прокльони. Та й місто має чимало інших значніших завдань, які треба виконати першочергово. А фінансів, як завжди, бракує. Депутат розказує, що екскаватором придорожні канави копали, грейдером обочини рівняли, яруги вичищали тощо. Робота кипіла у кожному закутку Затишного. До речі, грейдерист працював акуратно та був уважним, аби не повивертати бруківку. Вона тут викладена міцно та надійно. А ще пальним достатньо запаслися – воно "хліб" усяких громадських робіт.
    Натомість чудовий господар і просто порядна людина 70-річний Василь Копча, який завжди у авангарді будь-яких корисних зачинів і справ, вельми потішив автора цих рядків унікальним обійстям, шикарною винницею. Зберігає в ній хмільні дари-напої сонячної лози. До речі, вино "давить" власними руками – досвід має, бо роками працював на колишньому консервному заводі. Між іншим, сюди, до затишнянського винороба пана Василя, вже вчащають туристи з всієї України. Був нещодавно відомий артист-співак Іван Попович із Києва, наш земляк із Осою. Хвалив вино – бо воно й насправді файне!
    А мене подивувало, що у міських конкурсах-ярмарках (простіше кажучи – щорічних дегустаціях вина) участі не бере. Переконаний: мав би від журі й медалі, й грамоти, й призи. Гадаю, ситуацію можна поправити, і долучаться до "агітації" депутати від БПП Іван Гускі та Віталій Антіпов. Вірю: вони зуміють переконати пана Василя. А цього дня він із друзями зголосився приготувати апетитний бограч. На всіх! Упевнений, що це їм удалося. А смаковита вечеря з традиційним погарчиком домашнього вина підсумувала цілоденну роботу. Звісно, і тут за «командира», як завше, – народний обранець. Ініціювавши роботи з впорядкування затишнянської території, депутат першим узяв тост і сказав, що слів на вітер не звик кидати.
    – Не пасує людям обіцянки роздавати, а потім від узятих зобов‘язань ухилятися, – розмірковує депутат міськради, який щойно очолив комісію з питань правоохоронної діяльності, правопорядку та депутатської етики. – Хто так робить, той уже на старті утрачає довір‘я серед людей, і вони ніколи в житті більше йому не повірять. Прикладів – хоч відбавляй.
    Відтак поіменно подякував усім, хто того суботньо-грудневого дня вийшов потрудитися. Найперше членам ініціативної групи Михайлові Бонкалу, Василю Копчі, братам Володимиру та Петру Яблонським, Юрію Улинцю, Володимиру Шелеї, Михайлові та Василю Трикурам (екскаваторнику та водію самоскида), а також начальнику МШРБД Олексію Мельничину, який допоміг спецтехнікою. Треба сказати, що хоча майже всі автомобілі та механізми є приватними, але ніхто не відмовився працювати для спільного блага. Відтак затишнянці вже думали-міркували, які задуми зможуть осягнути на наступний рік. Робіт на цій околиці доволі. Діяльний І. Гускі вірить, що невдовзі все Затишне гуртом виходитиме на подібні трудові акції. Тим паче, колеги з депутатської групи «Солідарність» Віталій Антіпов, Ірина Шелемон, Віктор Саєнков схвально оцінюють таку активність свого товариша.
    – А що стосується Івана Гускі, то він і насправді – молодець, такими народними обранцями повинна гордитися міськрада, усе Берегово, БПП «Солідарність» у тому числі, – ділиться своїми думками перший номер у цьому списку пан Антіпов. Відтак наголошує: ми всі маємо чимало задумів для покращення життя берегівчан, і чим скоріше втілимо їх у реальну дійсність, тим краще і для людей, і для рейтингу пропрезидентської політичної сили…
    Вірні слова очільника депутатської групи про добрі діла свого соратника. Бо якщо вже щось обіцяєш – слова дотримуй.

    Михайло ПАПІШ
    Фото автора.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору