ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Реєстрація газового котла у Закарпатгазі - зовсім не проста справа

    23 квітня 2024 вівторок
    80 переглядів
    Потрібно запастися терпінням

    Іван Кочан, житель села Забрідь Великоберезнянського району, з проблемою, що пов’язана з вартістю газу в опалювальний період за наявності газових обігрівачів та, з його слів, усіх необхідних документів і проведених робіт.


    Незважаючи на те, що у 2006 році було виконано проект, здійснено монтажні роботи працівниками тепер уже ТОВ «Закарпатгаз Збут», оплачено за пуск газу, укладено договір, цього року господар звернув увагу на різницю в оплаті за послугу. Оскільки Іван Петрович заборгованості не має, одразу ж звернувся до організації з питаннями про суму в квитанціях. Йому пояснили, що конвектор, установлений у 2006 році, не зареєстровано.


    Житель села Забрідь почав процедуру реєстрації. Але для вирішення цього питання, треба їхати в Перечин і не один раз. Проект потрібно було погодити, знову оплатити декілька квитанцій (повторно за технічні умови, будівельно-монтажні роботи, пуск газу). Проект погодили й видали на руки. Тепер, коли все владналося, рахунки було оплачено, наш читач видихнув з полегшенням…


    Однак не надовго. За перший опалювальний місяць 2015 року Іван Петрович отримав квитанцію за тарифом 7,188 грн і знов занервував. Як виявилося, з подібною ситуацією зіштовхнулися і його односельці та інші жителі Закарпатської області. За роз’ясненнями редакція звернулася в ТОВ «Закарпатгаз Збут», де після ознайомлення з листом нашого читача було розпочато всебічне розслідування по цій справі, яке тривало п’ять робочих днів.


    Журналісти редакції газети «Карпатський об’єктив» попросили ПАТ «Закарпатгаз» прокоментувати лист Івана Кочана, жителя села Забрідь Великоберезнянського району, який звернувся до Перечинської дільниці ПАТ «Закарпатгазу» з проханням зареєструвати конвектор 14 серпня 2015 року і скаржився на зволікання з виконанням цієї елементарної, на його погляд, процедури.


    Як уже повідомлялося на сайті товариства «Все про природний газ» 104.ua та в численних електронних і друкованих регіональних засобах масової інформації, у травні 2015 року ПАТ «Закарпатгаз» розгорнуло широку кампанію з реєстрації опалювальних приладів, передбачаючи ситуацію, що матиме місце на початку опалювального сезону через підняття цін на природний газ у понад п’ять разів. Зважаючи на доходи наших громадян, особливо пенсіонерів, платити 3,6 грн за куб. м природного газу при зареєстрованому опалювальному приладі чи базову ціну в 7,19 грн за відсутності такої реєстрації, як кажуть одесити, «дві великі різниці». Крім того, «Закарпатгаз» зробив крок назустріч споживачам, запроваджуючи зниження розцінок на документацію та роботи, що супроводжують процедуру реєстрації опалювальних приладів.


    За результатами проведеного на Перечинській дільниці ПАТ «Закарпатгаз» (начальник Іван Каменца) розслідування виявлено ряд упущень при реєстрації газового конвектора, який належить Івану Кочану, та вказано безпосереднім виконавцям на неприпустимість аналогічних помилок у майбутньому. Опалювальний прилад буде зареєстровано в належному порядку. Отже, наступного тижня споживач зможе отримати документ про реєстрацію конвектора і користуватися останнім, сплачуючи за 1 куб. м спожитого природного газу 3,6 грн за 1200 куб. м, передбачених відповідною Постановою Кабінету Міністрів, протягом опалювального періоду – з 1жовтня 2015 до 31 березня 2016 року.


    Заявнику також буде перераховано оплату за блакитне паливо за пільговою ціною в 3,6 грн з 1 жовтня та повернуто помилково отримані від нього кошти. ПАТ «Закарпатгаз» вибачається за прикрий інцидент та незручності, спричинені споживачеві Івану Кочану. Іван Петрович перетелефонував до редакції та повідомив, що з ним особисто зв’язалися представники ПАТ «Закарпатгаз», провели огляд встановленого газового обігрівача, впевнилися в правильності виконаних монтажних робіт та якісному запуску газу. Пенсіонер також розповів про вже проведений перерахунок за оплату спожитого газу згідно зимового тарифу.


    Таким чином, після тривалих відвідувань різних інстанцій та врешті, звернення пана Івана до видання, питання було розглянуто й доведено його до логічного завершення. Тож, шановні наші читачі, не соромтеся звертатися в інстанції зі своїми питаннями, для цього існує велика кількість можливостей, якими ви, задля економії своїх коштів, можете скористатися (правда, витративши дорогоцінний час).


    Як ми вже повідомляли, відповідно до затверджених складових ціни з 1 жовтня, для населення ціна (ПСО) за 1 куб.м газу становитиме:


    3.60 грн для споживачів з індивідуальним опаленням природним газом (при споживанні тільки на опалення чи комплексно) на обсяг до 1200 куб.м спожитий у період з 1 жовтня 2015 р. по 31 березня 2016 р.;


    7,188 грн на обсяг що за вказаний вище період (загалом, якщо рахувати з 1 жовтня) у споживачів з індивідуальним опаленням газом перевищуватиме 1200 куб.м та для решти побутових споживачів (в яких встановлено газові плити та(чи) газові водонагрівачі).

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости