ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді буде надзвичайне Різдвяне Містечко (ФОТО)

    24 квітня 2024 середа
    42 переглядів
    Різдвяне містечко в Ужгороді

    Свята – зі смаком! Нарешті Ужгород отримав шанс поринути у по-справжньому гарну атмосферу новорічно-різдвяної пори.

    Можна було б сказати «як у Європі», але більше хотілося б відзначити, що мова саме про ужгородський, закарпатський формат.

    Аби святкові ярмарки більше не були лише «святом» смугастих наметів і неохайного бограчу з шашликом, цьогоріч зголосилися всерйоз подбати Цімбори-Cimborák. Це громадська організація друзів, які вирішили робити свято і – робити його з добром. Вони вже «засвітилися» яскравим оформленням і оригінальними смачними стравами на кількох міських фестивалях. А тепер вирішили піти далі і влаштувати повноцінний ярмарок - Різдвяне Містечко.


    Як розповіла Даніелла Геворкян, одна зі співзасновниць дружньої організації, розташується воно на набережній поблизу Лінгвістичної гімназії (першої школи) та буде працювати з 23 грудня і до 03 січня.


    mi2.jpg

    І йдеться не лише про кулінарію: «Всі дні буде працювати сцена, намагаємося її наповнити програмою. Є бажання, щоб вона була не тільки насиченою, але й тематичною. До прикладу, щоб на католицький Святий вечір хтось заспівав гарних різдвяних і пісень і коляд. А вже наступні дні - веселішу, розважальну. Над програмою працюємо, взялися допомагати нам у міській раді, але що з цього вийде, ми ще не знаємо. Тож цікавим ідеям і пропозиціям будемо щиро раді!», - каже Даніелла.


    Сьогодні вже майже готова схема містечка. Планується розташувати 8 будиночків (такі, які ужгородці і гості міста вже бачили на фестивалях саме в Цімборів). Два будиночки - це власне Цімбори. Решта - торгівля сувенірами, солодощами та іншою їжею: «Попередньо дало згоду кафе Eat me- вони теж багато цікавинок приготували (пунш, настоянки різних смаків). До речі, якщо є цікаві пропозиції щодо солодощів (якісь льодяники для дітей, тощо) то ми теж були б раді. Ще є один будиночок (дехто бере тільки половину)».


    mi3.jpg


    Дбають про святкове оформлення, яке створюватиме настрій. Уже оприлюднили фото з підготувань: Цімбори власноруч виготовляють гірлянди та інший декор, а також заготували чимало ялинкових гілок з гарними шишками.


    Даніелла розповідає: «Так, на території буде багато новорічних декорацій, фотозона, дитяча зона, працюємо над тим, щоб можна було сфотографуватися зі Святим Миколаєм і Дідом Морозом. Дехто вже погодився проводити для дітей майстер-класи. Ми забезпечуємо охорону, електрику, прибирання і вивіз сміття, біотуалети. Словом, намагаємося зробити по-людськи та по-європейськи».


    mi4.jpg


    Окрема краса – це меню. Тут набір не дуже стандартний і дуже привабливий. «Нарешті - печені яблука та каштани (щоправда, їх навряд вистачить на всі дні, вже скільки могли назбирати завчасно). Традиційно будуть різдвяний суп, імбирне печиво, медові пряники, млинці та вафлі, глазуровані яблука, зефір власного виробництва, різдвяний кекс! Навіть пробуємо самостійно зробити грильяж, інші солодощі. Кожного дня будемо намагатися готувати щось інше: і грибну юшку, і бухти типу словацьких, і сегединський з кнедлями, і банош, страви угорської кухні. Ну, і звісно, гриль - ковбаски, гурка, МНЯСО!!!», - розповідає організаторка. Із напоїв у Цімборів передбачений, звісно, глінтвейн, а також трав’яний чай і фруктова палинка.
    mi5.jpg
    А головне, на чому наголошують Цімбори-Cimborák – мета. І мова аж ніяк не тільки про створення святкового настрою, хоч і це важливо. Організація працює і готує смакоту з благодійною метою. Загалом уже передали великі суми і дитбудинкам, і міській дитячій лікарні. «Зараз найголовніше - хочемо зібрати якомога більше грошей для двох-трьох сімей, де хворі діти потребують лікування!», - каже Даніелла.


    mi6.jpg


    Цімбори-Cimborák акцентують: не тільки запрошують ужгородців, закарпатців і туристів відвідати Різдвяне Містечко, а й приймають цікаві ідеї та готові залучати партнерів. Адже – дуже хочуть, аби усе вдалося і щоби Ужгород довів, що теж уміє святкувати зі смаком!


    А в очікуванні появи Різдвяного Містечка – кілька фото з попередніх акцій Цімборів-Cimborák та з приготувань до ярмарку.


    mi7.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору