ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Намисто" з Ужгородщини відзначило День Святого Миколая в столиці Словенії (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    90 переглядів
    Виступають члени зразкової дитячої студії «Намисто» Ужгородського РБК.

    У День святого Миколая учасники зразкової дитячої студії «Намисто» Ужгородського РБК, що працює під керівництвом Тетяни і Сергія Раховських, на запрошення директора громадської організації українців Словенії пані Ольги Мороз відвідали столицю Словенії – місто Любляна.

    Зустріти свято Доброти і Любові українські родини з дітками зібралися у приміщенні Dom starejsin obcanov, де мешкають самотні старші люди.
    Під час концертної програми «намистинки» співали пісні і розповідали легенди про святого Миколая, колядували; а чудове Янголятко, помічник святого Миколая , проганяло зі свята нечемну Капосницю, яка всім глядачам приготувала різочки.
    0_6586-1.jpg
    0_6586-2.jpg
    0_6586-3.jpg
    0_6586-4.jpg
    0_6586-5.jpg
    0_6586-6.jpg
    0_6586-7.jpg
    0_6586-8.jpg
    0_6586-9.jpg
    0_6586-10.jpg
    0_6586-11.jpg
    0_6586-12.JPG
    На концерті були присутні консули України у Словенії пані Тетяна Бойко та пані Тамара Кононенко.
    За популяризацію народного пісенного мистецтва України, сприяння розвитку українсько-словенських культурних зв’язків та ствердження позитивного іміджу України на теренах Словенії, керівникам студії, Тетяні і Сергію Раховським, що неодноразово бували з різноманітними творчими проектами в Словенії, було вручено подяку посольства України в Словенії за підписом Надзвичайного Повноважного Посла України в Республіці Словенія пана М.Бродовича. Несподіваним і дуже приємним сюрпризом, став великій кошик цукерок, якій подарували юним артистам консули України в Словенії.
    Мешканці Dom starejsin obcanov презентували вихованцям студії «Намисто» гарні ляльки, створені саме тут. Це візитна картка цього закладу. Кожна лялька має свої їм’я та дату народження, і, найголовніше, – вони наповнені Любов’ю і Душевним теплом.
    Окрім концерту, була дуже насичена екскурсійна програма – з професійним екскурсоводом пані Нікою група побувала у видатних місцях старої Любляни, ознайомилася з історією Словенії. Також, була прогулянка вечірньою Любляною, що сяяла тисячами різдвяних прикрас. Учасники екскурсії піднімалися на фунікулері до старовинного замку, а біля казкової Феї кожна дитина загадувала своє передноворічне бажання…
    Але найбільше вражень всі отримали від відвідування туристичної перлини Словенії – карстових печер Postojnska jama.
    Учасники поїздки дякують всім, хто долучився до її організації.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору