ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Місто Вилково – справжня українська Венеція (ВІДЕО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    123 переглядів
    Саме тут річка Дунай впадає в Чорне море

    Не дарма Україна є найбільшою країною у Європі – в ній є по-троху всього майже від кожної європейської країни. У тому числі і таке унікальне явище, як місто на воді.

    Місто Вілкове у Одеській області називають українською Венецією. Саме тут річка Дунай впадає в Чорне море, місто розташувалося на багаточисельних каналах. Мало хто знає про цей куточок Італії, тому навіть у розпал туристичного сезону тут не так багато людей, як в інших курортних місцях.
    Цікава історія назви містечка – саме в цьому місці річка Дунай робить розгалуження на три рукави, що дуже нагадує вилку.


    Крім того, що вулицями містечка можна кататись на човні, туристи тут можуть познайомитись і зі старообрядською культурою. Старообрядці оселились тут в кінці 17 – на початку 18 століть і досі не покидають цих територій. У центрі навіть є старообрядницький Храм Різдва Пресвятої Богородиці.



    Вілкове має ще одну унікальну особливість – тут росте виноград сорту Новак. Вирощують його на мулі і воді, і місцеві з радістю продають вино з нього туристам.


    Відвідуючи Вілкове, обов’язково зайдіть і до єдиного міжнародного білатерального Румунсько-українського біосферного заповідника – звідси вас повезуть і на нульовий кілометр. Тут ви на власні очі побачите як Дунай впадає в Чорне море.


    Мандруючи світом, варто не забувати Україна — прекрасна й унікальна! Один із доказів цьому є українська Венеція – Вілкове.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору