ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Ніхто не боїться, ні Сені, ні Бені" - грузинська бомба: виступ від Саакашвілі (ВІДЕО)

    20 квітня 2024 субота
    75 переглядів
    Тривав захід близько п’яти годин

    Промова Михайла Саакашвілі на Антикорупційному форумі, який відбувся учора, 23 грудня, в Києві.

    Київ – На Антикорупційний форум зареєструвалося понад 6 тисяч учасників, повідомили організатори. Люди приїхали з різних міст України, але киян було найбільше. Тривав захід близько п’яти годин. Виступ голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі був заключним. Після нього організатори заявили про створення «Українського руху за очищення», до якого увійдуть всі учасники форуму.

    Антикорупційний форум проходив відразу на двох майданчиках. На одному пропонували взяти участь у творчому процесі – кожен стіл отримав завдання, яке необхідно було виконати під час обговорення і дійти певних висновків. Після презентації такого формату, більшість людей перейшла до іншої зали, де проводився захід під назвою «Антикорупційний драйв». На цьому майданчику виступали запрошені спікери.

    Із промовами виступали народні депутати Сергій Лещенко, Світлана Заліщук, Мустафа Найєм, Дмитро Добродомов, Єгор Соболев телеведучий Савік Шустер, лідери партій, які долучились до форуму, – Василь Гацько, Олександр Солонтай, Анатолій Гриценко, співачка Руслана Лижичко, відомі антикорупційними за запрошені гості з міжнародним досвідом.


    Говорили про проблеми корумпованості в України і необхідність термінових змін. Усі виступи переважно поєднувались критикою чинної влади та відсутністю реформування.


    Харків, Львів, Дніпропетровськ – наступні міста, де збираються проводити Антикорупційні форуми.


    Виступ голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі закривав Антикорупційний форум. Його промова неодноразово зривала овації та схвальні вигуки серед присутніх. Цього разу голова Одеської облдержадміністрації говорив про проблеми корупції в Україні в цілому і наголошував, що знає, як їх вирішити. Ніяких прізвищ Міхеїл Саакашвілі цього разу не називав. Наголошував на тому, що влада не може реформувати сама себе, тому має пройти очищення.


    «Ми повинні разом очистити країну. Ми повинні разом з вами організувати фронт і рух за очищення країни, за очищення української влади, за очищення української економіки, політики, за очищення тих мутних вод, які не дають народу України розвиватися і рухатися вперед. У нас будуть нормальні посадовці і нормальна країна, відкрита економіка і майбутнє. Тому пропоную вам: ми повинні разом поїхати країною. До великих міст – Харкова, Львова, Дніпра, звісно до Одеси, в маленькі міста, села – і сказати, що ми всіх змусимо грати за новими правилами», – заявив під час виступу Міхеїл Саакашвілі.


    «Половина учасників тут – це випадкові люди» – підприємець


    Серед учасників форуму були підприємці, освітяни, громадські діячі, волонтери, учасники бойових дій. Ми поспілкувались з тими, хто долучився до антикорупційного заходу. Всі висловились про те, що мають великі надії на цей рух. Більшість висловились позитивно щодо ідеї створення політичної сили на його основі. Проте щодо результативності форуму учасники говорять по-різному.


    «Я більше вірю не в обіцянки, які лунали зі сцени, а в те, що говорили мої друзі, які будуть на місцях боротися і втілювати у життя ті загальні речі, які звучали зі сцени, конкретизувати, формулювати і виявляти, робити публічними і доступними. Це ніби поштовх. Люди зустрілися, поспілкувалися, між собою домовилися», – розповів киянин Іван, член партії «Сила людей».


    «Все залишилося на рівні балачок на рівні базікань і якихось сподівань. Цей захід має великий політичний сенс. Це дуже великий піар, велика заявка нашого губернатора Одещини на те, щоб стати вагомою політичною фігурою на всеукраїнському рівні. Раніше він був в Одесі, а тут кияни ще не бачили, як він палко висловлює промови. Вірю в те, що він може і я хочу, щоб він допоміг нам, українцям. Але ці балачки ні до чого не призведуть», – розповів одесит Степан Черешня, волонтерський рух «Спільна мета».


    «Дуже важливий форум, але моя пропозиція так і не прозвучала. Вони повинні були вимагати від президента надавати відповіді на всі ключові питання. Він в Україні відповідає за все. Але цього не прозвучало. Ми не можемо просто висловлювати гасла антикорупційні, у нас є «страшні діри», за які має відповісти президент», – розповіла учасниця форуму Ксеня Тимофієнко.



    «Думаю, що половина учасників тут – це випадкові люди, а половина і далі будуть робити те, чим займаються. Загалом це такий маніфест до влади про те, що нас багато і ще раз нагадати про те, що треба зняти генерального прокурора, час відправляти у відставку уряд. Це фактично просто демонстрація сили. Насправді немає в учасників ніякої програми, вони намагаються її розробити по ходу. Люди отримали психологічний імпульс, що є до чого прагнути», – розповів приватний підприємець Ігор.


    «Рух за очищення» створили пізніше, ніж випустили символіку із емблемою цієї сили


    У кінці заходу організатори оголосили, що створюють «Український рух за очищення», до якого ввійдуть учасники форуму. Значки із символікою руху присутні отримали ще на початку заходу.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору