ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Директор школи жорстоко побив десятикласника, у хлопця закрита черепно-мозкова травма

    17 квітня 2024 середа
    54 переглядів
    «Де ти був?», на що я відповів, що відпрошувався. «Ти що дебіл?» почув я

    Директор школи жорстоко побив хлопця і завдав моральних образ десятикласнику. Як наслідок, хлопець лежить у лікарні із черепно-мозковою травмою. Про це розповів батько хлопця, Олександр Клименко.


    Інцидент стався 22 грудня в Костопільській школі під номером 6. Про побиття сина, Валентина Клименка, батько довідався з телефонної розмови від дружини.


    - Дружина по телефону розповіла, що нашого сина побив директор школи. Я відразу зв’язався з директором, Петром Пашком, адже ще у 8 класі був випадок, коли він підняв руку на хлопця. У розмові Петро Аронович у неприємному тоні, ще й із сарказмом, заявив: «То це я його побив? Ну, він вам нарозказує. Та він взагалі у вас неадекватний». Ось так він пояснив мені про цей випадок, - розповідає про це тато Валентина.


    Десятикласник Валентин Клименко розповів, що у той день на прохання мами посидіти із сестрою, він відпросився зі школи у класного керівника. Як розповів хлопець, наприкінці уроку біля школи він зустрів свою знайому з іншої школи і в коридорі зіткнувся з директором.


    - На коридорі я зустрів директора, а той відразу спитав: «Де ти був?», на що я відповів, що відпрошувався. «Ти що дебіл?» почув я у відповідь від нього. Ми пішли до класного керівника, втім, в кабінеті нікого не було. Я не відразу погодився заходити. Але він мене штовхнув туди і зачинив відразу двері. Притиснувши до стіни, він завдав удару кулаком в область шиї. Я попередив, що він не має права і я зможу відповісти, на що він вдарив ще в груди два рази. «А що мені буде за це?» - відповів Петро Аронович. Я змушений був захищатись і відштовхнув від себе щосили, що він аж вилетів на коридор. Це побачили всі мої однокласники. Натомість, знову зачинивши двері, завдав ще трьох ударів у спину. На допомогу прибіг однокласник. Тільки-но я нагнувся, щоб забрати сумку, то отримав удар кулаком у потилицю. Відразу помутніло в очах. А вже ввечері почалась рвота, - розповідає Валентин Клименко.


    Лікарі встановили попередній діагноз: закрита черепно-мозкова травма. Родина боїться, що справу «замнуть», тому хочуть, аби директор за свій вчинок отримав справедливе покарання.


    Журналісту порталу «ЧаРівне.інфо» поки що не вдалось поспілкуватись із директором костопільської школи, Петром Пашком, оскільки він посилався на зайнятість.


    В Рівненському обласному управлінні освіти поки що про цей інцидент нічого невідомо. Проте, як повідомили, обставини будуть з’ясовувати.


    Натомість, слідчий Костопільського райвідділку поліції Веренчук Дмитро розповів, що наразі випадок занесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За частиною 1 статті 125 (нанесення легких тілесних ушкоджень) відкрито кримінальне провадження і розпочато досудове розслідування. Після встановлення судмедекспертизи буде точно вже відомо про ступінь завдання шкоди хлопцеві. А поки що сьогодні опитуватимуть усіх учасників, хто причетний до цього випадку.


    - Поки немає висновка від судмедексперта, то важко говорити про відповідальність. Якщо вина буде доведена, то відповідальність за статею передбачається у вигляді штрафу до 50 неоподаткованих мінімумів, або ж до 200 годин громадських робіт. Втім, потрібно ще точно кваліфікувати статтю, - зазначає Дмитро Веренчук.


    Олександр Клименко наголошує, що така поведінка Петра Пашка неприпустима насамперед як педагога, і хочуть, щоб таких людей не допускали до роботи з дітьми.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору