ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Христос народився! Сьогодні католики та протестанти у всьому світу святкують Різдво Христове

    20 квітня 2024 субота
    122 переглядів
    З різдвом Христовим!

    Сьогодні, 25 грудня, всі віруючі християни західного обряду – парафіяни Римсько-католицької і більшості протестантських церков відзначають Різдво Христове.


    Католицька церква святкує Різдво за григоріанським календарем – 25 грудня. Свято Різдва Христового у західних християн є другим після Пасхи в ієрархії церковних свят. За традицією різдвяне свято триває до 1 січня. У цей день відзначається Свято Пресвятої Богородиці.


    Починається святкування Різдва з особливою Меса Надвечір'я Різдва. Всенічні меси з нагоди Різдва у Соборі Святого Петра у Ватикані відновили в 1978 році, коли Папою Римським став Іван Павло II. До цього різдвяні меси довгий час не проводилися.


    Точна дата народження Ісуса Христа невідома. Однак найбільш ранні свідчення про святкування християнами Різдва відносяться до 4 століття. Примітно, що 25 грудня язичники відзначали солярне свято «Народження Сонця Непереможного». Можливо, що після прийняття в Римі християнства язичницьке свято просто змінило свій зміст.


    За легендою, на Різдво Санта-Клаус у санях на оленячій упряжці розвозить дітям подарунки.


    У більш ніж 100 країнах світу, в тому числі і в Україні, Різдво є державним святом. Православна церква святкує його за юліанським календарем 7 січня.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору