ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чи стане конфлікт в Ужгороді довгоочікуваним діалогом?

    24 квітня 2024 середа
    67 переглядів
    Ужгород. Каменем спотикання залишаються чималі борги.

    Мешканці гуртожитку на вул. Бородіна, 14 і представники підприємств, яким гуртожиток перейшов від колишнього власника — «Закарпатбуду», вкотре шукають вихід із давнього конфлікту щодо передачі житла у власність людей.

    На зустрічі сторін цього разу були присутні юрист міської ради, представники Фонду держмайна та міського Водоканалу й Закарпаттяобленерго, перед якими є борги.
    Гуртожиток нібито вже готові віддати у комунальну власність міста, аби далі він перейшов у оперативне управління комітету мешканців. Проте каменем спотикання залишаються чималі борги, які тягнуться за підприємством, а там запевняють, що це борги людей, які не платили за надані послуги.
    У відповідь мешканці нарікають, що «колись платили підприємству єдину суму за проживання, однак воно не перераховувало гроші надавачам послуг». Крім того, запевняють, що суми боргу їм уже виставляли, вони оплачували, а тепер у них вимагають платити ще майже по десять тисяч гривень.
    Закарпаттяобленерго й Водоканал встановили кожному мешканцеві індивідуальні лічильники, за якими люди справно платять. Але, наприклад, перед Водоканалом ще є понад 380 тис. грн. давнього боргу й треба доопрацювати механізм розрахунків, погодити остаточно, хто і скільки винен.
    Відтак «мирової» між мешканцями гуртожитку й представниками підприємства досі немає.
    Зрештою, присутні на зустрічі погодилися з таким механізмом: мешканці гуртожитку надають бухгалтерії підприємства всі квитанції, чеки, якими можуть підтвердити оплату, відтак проведуть взаємне звірення, все узгодять із підприємствами-надавачами послуг, аби чітко відокремити борги мешканців від боргів підприємства, яке наразі є власником гуртожитку. Термін на це — 3 тижні. Також паралельно триватиме процес передачі гуртожитку на приватизацію, в тому числі й у судах.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору