ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

«Новий рік у поїзді зустрічав 10 разів за 15 років», — провідник поїзду «Київ – Ужгород»

    25 квітня 2024 четвер
    74 переглядів
    Для мене Новий Рік на роботі нічим не відрізняється від простого буденного дня

    Провідники поїзду «Київ – Ужгород» Микола та Олександр розповіли, як проходять святкування у вагоні типу «плацкарт» та скільки «нових років» на «рейках» у кожного.


    Олександр: «Знаєте, за стільки років роботи провідником, скажу так: для мене Новий Рік на роботі нічим не відрізняється від простого буденного дня. Розумієте, у нас, по суті, й часу немає, аби згадати, який день тижня, а ви про святкування говорите. Раніше, можливо, з десять років тому, у новорічну ніч вагони пустували – практично ні душі не було. Тепер – навпаки: людям не сидиться. Відповідно, й святкують у дорозі, однак все культурно», — розповідає чоловік.


    prov.jpg


    «От уявіть на хвилинку, у мене 31-го День народження. Звісно, хочеться цей день провести із близькими. Але так складається, що за останнє п’ятнадцятиріччя Новий рік на роботі зустрічав приблизно 10 разів. Як кажуть – робота є робота!» — завершує Олександр.


    Пан Микола, провідник із 40-річним стажем, має неабиякий досвід святкування Нового Року, під акомпанемент «цокання» залізних рейок:


    «За 40 років досвіду роботи провідником багато чого встигло статись. Тому, точну кількість «нових років», проведених на роботі, важко підрахувати. Аби не збрехати, скажу так: це число точно перевищує 15», — починає чоловік.


    «Справа в тому, що до початку 2000-х, людей на свята у поїзді не бувало. Максимум – це 5-10 % від повної пасажиромісткості поїзда. Тоді ще був час і можливість хоч якось зустріти Новий Рік, але, звісно, все у межах інструкції. Навіть самі облаштовували вагон новорічними прикрасами, ялинка була. Тепер, чесно кажучи, людей, у порівнянні з минулими роками, досить багато. Всі святкують, але кожна компанія по-різному: хтось шумно, хтось спокійно, проте за межі правил ніхто не виходить. Дякувати Богу, цей Новий Рік я зустріну вдома», — задоволено підсумовує Микола.


    Не оминули ми увагою й тих працівників, які завжди залишаються непомітними, однак вони є «голосом» і «серцем» вокзалу. ЦеТетяна Станіславівна – диктор та Наталя Василівна – завідувачка довідковим бюро. Жінки люб’язно надали інформацію про курсування поїздів у новорічну ніч і відповіли на наші питання:


    u.jpg


    «Цього року нам повезло: новорічну ніч ми проведемо у колі сім’ї. Працювати буде чоловік, щоб нам таланило упродовж усього 2016-го. Однак, першого знову ми працюємо. Звісно, є й досвід роботи безпосередньо у новорічну ніч. І святкували тут, і шампанське було – але тільки по ковточку».


    y.jpg


    «Тепер чекаємо новорічні премії, але не знаємо, чи отримаємо, адже ми ж тепер Укрзалізниця. Не знаємо, що нас чекає. Авжеж, краще проводити це свято вдома – там чоловік, дітки. Але роботу ніхто не відміняв», — розповідають жінки.


    Зауважимо, що 31-го грудня в Ужгороді плануються такі рейси: Ужгород – Київ, Ужгород – Харків, Київ – Ужгород, Харків – Ужгород.


    f.jpg
    Знижок у новорічну ніч не буде. Вартість квитків на поїзд залежатиме від часу відправлення.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору