ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Суд над Корбаном перетворився на цирк (ВІДЕО)

    25 квітня 2024 четвер
    74 переглядів
    Бажаючі не поміщаються в залі, тому залазять на клітку

    Дніпровський районний суд Києва таки змінив Геннадію Корбану запобіжний захід. Таким чином суддя Микола Чаус задовольнив клопотання прокуратури. Під час оголошення цієї ухвали прихильники лідера "Укропу" гучно скандували "Ганьба".


    По тому до присутніх у судовій залі звернувся сам Корбан. Він, зокрема, закликав зберігати спокій і висловив переконання в тому, що апеляційна інстанція скасує рішення про його арешт. Після цього Корбана вивели із судової зали через бокові двері, куди зазвичай виходять судді. Де саме політик перебуватиме під вартою - його адвокат не знає.


    Державний адвокат Аліна Самарець назвала рішення суду незаконним, оскільки у нових захисників не було можливості ознайомитися з матеріалами справи. Крім того, заявляє адвокат, у рішенні суду лунали прізвища колишніх захисників, від яких Корбан раніше відмовився, що свідчить про написання тексту ухвали заздалегідь, переконана Самарець.



    Нагадаємо, у Дніпровському райсуді Києва триває процес над бізнесменом, колишнім заступником губернатора Дніпропетровщини, лідером партії "Укроп" 45-річним Геннадієм Корбаном. Він — близький до мільярдера Ігоря Коломойського. Обирають запобіжний захід. Прокуратура наполягає на арешті.


    31 жовтня Корбана затримали в Дніпропетровську працівники Служби безпеки та Генпрокуратури. Звинуватили у створенні злочинного угруповання, викраденні людей, машин. Кажуть, привласнив понад 40 млн грн із волонтерського фонду. Пізніше додалося звинувачення, що під час місцевих виборів у Дніпропетровську Корбан погрожував членам виборчих комісій. До 31 грудня йому обрали запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета.

    Кілька разів Корбана клали в лікарню. 26 грудня привезли до Києва — на примусове медичне обстеження. Запідозрили, що він надає неправдиві довідки про стан здоров'я, в результаті чого — не з'являється на засідання суду. Відвезли в столичний Інститут серцево-судинної хірургії ім. Амосова. Там Корбану провели подвійне стентування серця — через загрозу інфаркту. Наступного дня примусово привезли в суд. 27 грудня суд постановив обирати запобіжний захід для Корбана в закритому режимі — задля безпеки. Бо напередодні до зали ввірвалися чоловіки спортивної статури. Вимкнули світло, влаштували штовханину й поламали лавки.


    Справу Корбана розглядає суддя Микола Чаус. Його звинувачують у переслідуванні майданівців.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору