ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У закарпатській столиці у січні відбудеться "Різдво по-ужгородськи"

    29 березня 2024 п'ятниця
    71 переглядів
    "Різдво у нас, зазвичай, домашнє свято..."

    В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів фестивалю «Різдво по-ужгородськи», який проходитиме у Ужгороді з 6 по 9 січня.

    «Різдво у нас, зазвичай, домашнє свято. Ми б хотіли зробити це свято масштабнішим, долучити більше людей, - розповіла Вікторія Слюсаренко, одна з організаторок фестивалю. – Це буде народна коляда, вертепи, бетлегеми. Наприкінці фестивалю -- 7-8 січня на площі Театральній визначатимемо переможців серед найкращих колективів, які візьмуть участь у фестивалі. Відбудеться також гала-концерт у Закарпатському облмуздрамтеатрі». Під час дійства планують представити також закарпатську гастрономію.

    Денис Сухотін, представник організаційної групи зауважив, що на Закарпатті поєднано дуже багато культур, особливості кожної хочуть відтворити під час фестивалю. «Різдво по – ужгородськи» буде надзвичайно яскравим . Запрошуємо усіх мешканців приєднатися до нашої ідеї», - додав Денис Сухотін.

    Бетлегеми та колядники пройдуться містом у чотирьох напрямках: 06.01.2016 з 20.00 - влаштування коляди за визначеним маршрутом (Новий район – пл. Театральна),
    07.01.2016 з 12.00 колядування по визначеному маршруту (Шахта – пл. Театральна).
    Збір на пл. Театральній о 21.00 – визначення переможця дня.
    08.01.2016 з 12.00 колядування по визначеному маршруту (мікрорайон Дравці – пл. Театральна та с. Оноківці – пл. Театральна).
    Збір на пл. Театральній о 18.00 – визначення переможця за підсумками двох днів.
    09.01.2016 о 17.00 – гала-концерт в Закарпатській обласній філармонії.
    Тетяна Кресс, представниця організаційної групи каже: «Різдво –це свято доброти, хотілося б, щоб цей фестиваль об’єднав містян. Це свято передбачає і організацію і самого населення. Будь-який мешканець міста може організувати команду колядників і взяти участь у фестивалі».

    Це одна ціль фестивалю - підняти культурний рівень тих закарпатців, які не дуже знайомі із звичаями та традиціями краю. Організатори планують залучити до 20 народних колективів, буде колектив навіть з Луганська (м.Старопільськ). Згодом географію «Різдва по-ужгородськи» планують розширити на інші регіони і зробити своєрідний обмін колядниками.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору