ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Головні тонкощі безвізового режиму - що потрібно знати українцям щоб подорожувати Європою без візи

    19 квітня 2024 п'ятниця
    73 переглядів
    А ви вже зробили біометричний паспорт?

    Нещодавно Єврокомісія дала “зелене світло” для скасування візового режиму. Остаточне рішення від ЄС треба чекати влітку-восени 2016 року. Але без віз не означає, що без умов.


    Українці зможуть їздити в країни ЄС, не чекаючи відкриття Шенгенської візи. Але щоб скористатись правом в’їзду потрібно дотримуватися певних застережень та вимог. Серед них - термін перебування не більше 90 днів, повний пакет документів на візу та біометричний паспорт.


    Українка Аліна Пляцок поїхала вчити мову по програмі «Вийди за кордони!» у Францію. Для в’їзду вона оформляла Шенгенську візу та це їй коштувало дві тисячі гривень. Із введенням безвізового режиму - це буде безкоштовно.


    - Я проходила студентську практику у Франції, в місті Монлюсон, - каже вона. - Десь тиждень приблизно я оформлювала Шенгенську візу на 90 днів. Заплатила більше 1500 грн. З документів: страховка, копії документів,договір про студентську практику, виписку з бронюванням квитків, довідку з банку. Страховка коштувала 150 гривень приблизно і 50 гривень за виписку з бронюванням квитків з авіакас.


    Що потрібно для в’їзду в країни Шенгенської зони?


    Перша вимога для того, щоб в’їхати без візи - наявність біометричного паспорту. Громадянам України варто пам’ятати, що вони можуть перебувати на території країни Шенгенської зони не більше 90 днів. Порушення цього правила може стати вагомою причиною внесення даних порушника в Шенгенську інформаційну систему SIS та заборони на в’їзд до ЄС на необмежений термін.


    Перетинаючи кордон українцю бажано мати при собі всі документи, які потрібні для візи. Біометричного паспорта може і вистачити. Але окрім цього співробітник міграційної служби може попросити підтвердити мету та умови подорожі, довести наявність достатньої кількості коштів для перебування на території країни ЄС та повернення додому. Це можна підтвердити, показавши дорожні чеки, бронювання житла, готівкову валюту. Можливо й те, що у міграційній службі можуть перевірити наявність грошей на кредитці.Обсяг необхідних коштів напряму залежить від тривалості подорожі та вибору країни чи країн подорожі.


    ies_0.png


    Чи готові українці їздити в Європу без віз?


    Нещодавно, журналісти зробили опитання і дізнались, які країни Європи громадяни планують відвідати, якщо відмінять візи для українців.


    Більше всього хочуть побувати в Польщі, Німеччині та Великобританії. Незважаючи на це попит на біометричні паспорти не збільшився з можливістю відміни безвізового режиму




    Міграція українців може бути корисною


    Тарас Доронюк, операційний директор аналітичного центру CEDOS, експерт з міграції


    - Сплеск спостерігається останні кілька років, перед цим Євростат заявляв в 2013 році про лідируючі позиції українців. На це впливає економічна і політична ситуація в країні. За 2014 було 13400 заявок від біженців, до кінця нинішнього року, думаю, таких буде близько 30 тисяч. У лідерах - Польща, Німеччина , Італія. Це основні "українські" країни. Але обмежувати міграцію немає сенсу, тому як бажаючі поїхати все одно знайдуть можливості. Україна може отримувати від цього користь. Частина мігрантів є "циркулюючими", тому, коли вони повернуться додому, їх професійний досвід можна використати в українських реаліях. І звичайно, що пересилаються мігрантами гроші підтримують матеріально їх сім'ї, які були на межі бідності.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору