ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Порошенко підписав закон про введення торгового ембарго стосовно Росії

    19 квітня 2024 п'ятниця
    31 переглядів
    Ініціатором Закону про торгове ембарго є прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

    Рада ухвалила цей закон 24 грудня.

    Президент України Петро Порошенко підписав закон, який дозволяє Кабінету міністрів застосовувати заходи економічного характеру у відповідь на дискримінаційні дії держави-агресора стосовно України. Відповідна інформація опублікована на офіційному сайті Верховної Ради України (ВРУ).
    "Повернуто з підписом від президента (29.12.2015)", - йдеться у повідомленні.
    Нагадаємо, Верховна Рада України на засіданні 24 грудня уповноважила Кабінет міністрів ввести торговельне ембарго стосовно Російської Федерації (РФ) з 1 січня 2016 р. Відповідний законопроект №3704 "Про внесення зміни до закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність" (щодо надання уряду повноважень застосовувати адекватні заходи економічного характеру до держави-агресора)" за основу і в цілому підтримав 291 народний депутат.
    Ініціатором проекту закону є прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.
    У пояснювальній записці говориться, що введення з 1 січня Росією продовольчого ембарго і припинення РФ дії договору про зону вільної торгівлі з Україною "вже в найближчій перспективі (до початку 2016 року) створюють загрозу заподіяння шкоди інтересам національної економічної безпеки, економічним інтересам України та законним інтересам суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, і містять ознаки дискримінаційних дій щодо України у сфері торгівлі".
    Яценюк, представляючи законопроект у парламенті, пояснив, що Кабмін у разі його ухвалення 1 січня наступного року введе аналогічні обмежувальні заходи проти РФ.
    Нагадаємо, що 21 грудня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову про включення України до списку країн, щодо яких діє продуктове ембарго. Він зазначив, що продуктове ембарго стосовно українських товарів почне діяти з 1 січня 2016 року.
    За його словами, з січня стосовно України замість договору про зону вільної торгівлі застосовуватиметься режим найбільшого сприяння (РНС).

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору