ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ціна на газ для населення... або як нам продають повітря

    16 квітня 2024 вівторок
    72 переглядів
    Чому газ поганий по 7188, а вчора був хороший по 1197?

    Арабське слово «тариф» стало синонімом українського «лайка». Напевно, від того, що ми не бажаємо називати речі своїми іменами, а вічно придумуємо туманні визначення абсолютно ясних недуг.

    Мені, наприклад, плювати на тарифи, але дуже хвилює ціна на газ. Причому якісний, такий, на якому чайник закипає за 10 хвилин і котел, встановлений на позначці 50 ° гріє будинок.


    Такий газ у нас був до Януковича і Яценюка в прем'єрах.


    Тепер соратники старого друга Газпрому і всіх українських прем'єрів, включаючи нинішнього, товариша Бойко, навчилися змішувати з повітрям, те, що продає нам Росія по 200 доларів.


    Наприкінці довгої труби Алладіна, наповненою повітрям разом з метаном, пропаном, бутаном і етаном, виникає ціна в 7188 гривень.


    Якщо ви не прогулювали в школі уроки хімії, то здогадаєтеся, як складно визначити, скільки коштує кожен з цих компонентів окремо. Але за часом закипання чайника, можна припустити, в кубі споживаного нами газу не менше 30% повітря. Сподіваюся, повітря наш, український і не входить в доларовий рахунок, шановний Арсеній Петрович?


    Чому ж гримів на всю округу Майдан Ляшка не зміг сформулювати цю ось думка про газ. Якщо Вам продають палену горілку, ви ж не станете пускатися в дебати про тарифи на етиловий спирт? Чому ж ми ведемося на фокуси людей з вилами і встаємо на захист їхніх інтересів? Давайте просто встановимо, скільки коштує кілокалорія, а не шипіння в трубі. Всього то делов.


    Точно так само пропоную вчинити з корупцією. Не треба з нею боротися, вона лише наслідок ідіотизму в економіці та менеджменті. Чи не буде монополій, не буде і мафій з кланами і кумами. Корупція така рослина, що без грунту і добрив не розростеться.


    А якщо ми стрижемо її, але не припиняємо полив, то ви ж розумієте, коріння тільки міцніють. Коротше, треба припиняти бої з тінню в темних коридорах і формулювати завдання верхам простіше: чому газ поганий по 7188, а вчора хороший був по 1197? Навіщо потрібні облгази, якщо є єдина система трубопроводів? Чому досі не розділені видобувні, що продають і доставляють нам газ компанії? Ну і так далі ...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору