ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Що змінилося у порядку отримання посвідчення прав водія?

    28 березня 2024 четвер
    64 переглядів
    Вартість навчання коливається від 2 до 3,5 тисяч гривень

    Будь-яка особа, яка хоче мати автомобіль та можливість керувати ним, повинна мати водійські права.


    Згідно з чинним законодавством України управління транспортними засобами можливе лише за наявності національного посвідчення водія (водійські права), відповідної категорії.


    Станом на сьогоднішній день, в кожному місті України, існує багато різних автошкіл. Всі вони відрізняються одна від одної рівнем технічного забезпечення, класом автомобілів, а також, що на нашу думку найголовніше, рівнем своєї репутації та репутації своїх спеціалістів. В залежності від всіх цих характеристик, залежить і вартість навчання в них. Вартість навчання в них коливається від 2 до 3,5 тисяч гривень.


    Для того щоб отримати водійське посвідчення, необхідно пройти три етапи:


    Проходження медичної комісії на стан здоров’я, і можливості керування автомобілем;
    Проходження навчання в автошколах ( за наявності в них наявність ліцензії Міністерства освіти і науки України, а також сертифікату Департаменту ДАІ України про акредитацію);
    Здачі спеціальних іспитів в органах Державної автомобільної інспекції;


    Існує вичерпний перелік документів, які необхідно підготувати для вступу до автошколи і проходження відповідного навчання, ними є:


    Три фотографії розміром 3,5х4,5 см;
    Ксерокопія паспорта (1-ша, 2-га, 11-та сторінки);
    Медична довідка;
    Оплата за курс навчання;


    Після зібрання всіх вищевказаних документів, починається теоретичний курс навчання в автошколі. Курс, як правило триває близько 20 годин, по 2 години на день. Однак, як часто буває, цього виявляється недостатньо, і потрібно вчитись або самостійно або доплачувати спеціалісту. Це саме стосується і їзди на автомобілі.


    Останньою перешкодою в отриманні посвідчення водія є іспит. Іспит складається з двох частин – внутрішнього (в автошколі) та зовнішнього (МРЕВ). Помилковим є твердження про те, що в автошколі іспит здати легше ніж в МРЕВ, оскільки як зазначалось вище, багато що вирішує репутація тієї чи іншої автошколи.


    Якщо внутрішній іспит в автошколі складається тільки з теоретичної частини, то у МРЕВ з теоретичної та практичної. До речі, складати іспити за місцем прописки вже ніхто не примушує. Теоретичний іспит складається з 20 питань на комп’ютері, на які відповісти без належної підготовки не можна. Практичний тест складається із водіння з інспектором ДАІ, по маршруту який він вибере сам.


    У разі здачі всіх іспитів, ви отримуєте довгоочікуване посвідчення водія. Перездати іспит можна через п’ять днів. Варто зазначити, що теорію можна перездавати скільки завгодно раз, а от на водіння надається три спроби. Після трьох провалів – знову доведеться пройти повний курс навчання в автошколі по тій же схемі.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору