ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді вшанували день народження Шандора Петефі (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    70 переглядів
    193 річниця з дня народження революціонера Шандора Петефі

    В перший день нового 2016 року Товариство угорської культури Закарпаття відзначило 193 річницю з дня народження видатного угорського поета, революціонера Шандора Петефі.

    Не зважаючи на морозний, але сонячний день, після святкувань Сільвестера, угорська спільнота Ужгорода на чолі з Золтаном Торічем зібралися на однойменній площі щоб вшанувати пам’ять видатної постаті минулого, який своїми революційними поглядами та творами надихав тисячі співвітчизників.


    Перед присутніми виступив очільник ужгородського осередку ТУКЗ – КМКС, який після короткої промови зачитав один з віршів поета.


    «Карпатському об’єктиву» він сказав: «Такі зустрічі згуртовують нас, допомагають бути ближче один до одного й дають змогу пам’ятати про наше коріння». «Не зважаючи на те, що пам’ятник неодноразово псували, обливали фарбою, відламували руку та двічі – шаблю, його відновлюють для майбутніх поколінь», – наголосив Золтан Торіч, голова ТУКЗ – КМКС в Ужгороді.


    До угорської еліти долучилися Аніта Ціко, Юдіт Бевч та Ласло Куті, консули Генерального консульства Угорщини в Ужгороді. Ласло Куті, який нещодавно розпочав свою роботу в Ужгороді захоплено прокоментував: «Місто надзвичайно гарне. Ужгород та його жителі прийняли мене дуже тепло. Й в такий день мені приємно, що можу бути на цій площі разом з громадою. Достойнішого місця для пам’ятника Петефі годі й шукати. Тут він в центрі уваги, адже боровся за справедливість не тільки за допомогою свого пера, але й шаблі».


    Наприкінці вшанування відбулося покладання вінків до підніжжя.


    Марія Кеслер


    pete1.jpg


    pete2.jpg


    pete3.jpg


    pete4.jpg


    petefi5.jpg


    pete7.jpg


    pete8.jpg


    pete9.jpg


    pete10.jpg


    pete11.jpg


    pete12.jpg


    pete13.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору