ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Карпати штурмують туристи!

    29 березня 2024 п'ятниця
    59 переглядів
    У Карпатах - період пікового попиту на відпочинок.

    Новорічні та різдвяні свята - це традиційний період пікового попиту на відпочинок у Карпатах.

    Як правило, в цей час вартість послуг для туристів набагато вище, ніж у звичайні дні, в результаті чого ціни іноді підвищуються в три рази. Деякі власники здаються в оренду садиб взагалі відмовляються від фіксованих цін напередодні Різдва, воліючи обговорювати вартість проживання індивідуально з кожним клієнтом. Ціновий спад починається вже з 11 січня, але його не можна назвати надто різким, оскільки ще є післясвяткові період, який може тривати до Водохреща.
    Як кажуть самі власники садиб, вони ще не визначилися, за якою ціною будуть здавати своє житло після свят. На більшості сайтів вказані ціни тілько в новорічний період. Але вже є деякі учасники ринку, які готові знизити ціну удвічі. Так, у Закарпатті номер в одному з готелів станом на 10 січня обійдеться в 600 грн, а вже наступного дня - в 300 грн.
    У центрі українського лижного відпочинку - Буковелі - туристів чекають високі тарифи як у святковий, так і в післясвяткові період. За різними оцінками, істотне зниження вартості очікується не раніше березня. Причина такого стану справ очевидна: підвищений попит на послуги гостинності. Самим недорогим варіантом, який вдалося підшукати, виявилося місце в хостелі в шестимісній кімнаті за 550 грн. Ну а номер на двох без харчування обійдеться в 1090 грн.
    Куди більш щадний цінової режим панує в Яремче: тут навіть у свята можна знайти номери по 200 грн / доба в сільських садибах. Але самі власники садиб зізнаються, що більша частина номерів була заброньована ще на початку грудня. Зате в сусідньому Татарові ціни трохи вище - 300 грн / добу, але за цю суму можна забронювати двомісний номер в готелі.
    Приблизно такі ж ціни на гірськолижному курорті Львівській області - Славському. Тут найдешевший номер коштуватиме 300 грн, ну а більшість цінових пропозицій будуть в межах 400 грн. Трохи дешевше можна підшукати варіанти відпочинку на головному конкуренті Буковеля - курорті Драгобрат. Тут у приватних садибах донині пропонуються варіанти за 250 грн / добу.
    Практика показує, що досі на курортах Західної України можна знайти вільні місця. У всякому разі, всесвітньо відомий онлайн-портал booking.com повідомляє, що у Львові заброньовано лише 84% місць, у Трускавці - 85%, у Буковелі - 86%.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору