ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Курс валют на понеділок 4 січня (+ новини економіки)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    35 переглядів
    Курс валют 04.01.2016

    Цьогорічні доходи та майновий стан громадянам потрібно буде декларувати за новою формою декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація), яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859, що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 26.10.2015 за №1298/27743.

    Декларація об’єднала звітність з податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) та військового збору. Відтепер фізичні особи – платники податків подаватимуть декларацію, в якій окрім податкових зобов’язань з ПДФО, необхідно буде показати податкові зобов’язання з військового збору.


    Обов’язкове подання декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2015 році, передбачено для тих громадян, які отримували доходи, що підлягають оподаткуванню, але від осіб, які не є податковими агентами, а саме:


    - доходи від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна;


    - дохід від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм (піднайм);

    - інвестиційний прибуток;

    - вартість успадкованого чи отриманого у дарунок майна;

    - іноземні доходи.

    Також, обов’язкове подання декларації у разі отримання громадянином доходів у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород від двох і більше податкових агентів.

    Податкова декларація за 2015 рік подається до 1 травня 2016 року.

    Громадяни, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2015 року, податкову декларацію можуть подати упродовж усього 2016 року.


    kurs_04.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору