ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Керуючий Мукачівською єпархією УПЦ МП в Ужгороді молився з в'язнями (ФОТО)

    20 квітня 2024 субота
    64 переглядів
    У день Ангела в’язниці свято прийшли розділити ув’язнені

    4 січня, в день молитовної пам’яті святої великомучениці Анастасії Узорішительниці, керуючий Мукачівською єпархією УПЦ Московського патріархату, архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор звершив традиційне архієрейське Богослужіння в церкві святої Анастасії Узорішительниці при УВП №9 в Ужгороді.

    Як повідомляє прес-служба Мукачівської єпархії УПЦ МП, у день Ангела в’язниці, свято прийшли розділити священнослужителі єпархії, ув’язнені та численні богомольці. Зустрічав архіпастиря голова Пенітеніціарного відділу Мукачівської єпархії, настоятель храму на честь святої Анастасії Узорішительниці протоієрей Володимир Гуй.


    Після завершення Богослужіння владика виголосив проповідь про всюдиприсутність Бога в нашому житті, особливо в житті ув’язнених.


    У своєму слові, владика, привітавши всіх з Новоліттям та наступаючим Різдвом Христовим, підкреслив, що «нещасливих людей немає, є люди, які роблять помилки в житті».


    В кінці архіпастир призвав на усіх Боже благословення.


    Після богослужіння архієрей разом зі священиками та керівництвом Установи відвідав засуджених, які утримуються на максимальному рівні безпеки закарпатської Установи виконання покарань. Засудженим до довічного позбавлення волі владика надав Боже благословіння та новорічно-різдвяні подарунки.


    Як повідомлялося раніше, на території установи з 2011 року діє стаціонарна церква УПЦ МП на честь святої Анастасії Узорішительниці. Храм освятив архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор, а чин освячення дзвонів новозбудованого храму святої Анастасії звершив перший Предстоятель Української Православної Церкви Московського патріархату, митрополит Київський та всієї України Володимир.


    Площа церкви – 85 м2, висота – 15 м. Раніше ув’язнені молилися та спілкуватися зі священником на території установи у спеціально облаштованому приміщенні. Проте вже четвертий рік поспіль мають свій храм.


    sv.jpg


    sv2.jpg


    sv3.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору