ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські роми отримають підтримку з обласного бюджету

    23 квітня 2024 вівторок
    65 переглядів
    Ромська проблема залишається гострою на Закарпатті

    Ромську програму підтримали 5 січня на черговому засіданні депутати Закарпатської обласної ради.

    В Україні з 2013 року реалізується Стратегія захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року, план заходів реалізації якої затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів Україн від 11 вересня 2013 року № 701.
    За сучасного економічного стану в державі, в умовах окупації та відторгнення Криму, війни Російської Федерації проти українського народу, потреби створення фактично нових Збройних сил України, нагальності відновлення зруйнованих Донеччини та Луганщини, вирішення питань енергетичної безпеки держави тощо органи виконавчої влади місць компактного проживання ромської спільноти не залишають поза увагою проблемні питання, що мають місце у середовищі ромського населення.
    У Закарпатській області і надалі мають місце невирішені проблеми у сфері забезпечення комунально-побутових умов ромських сімей, що зумовлює спалахи захворювань серед ромського населення. Потребує поліпшення медичне обслуговування ромського населення області.
    Гострою залишається проблема освіти ромів. Потребує зміцнення навчально-матеріальна база шкіл, у яких навчаються діти-роми.
    Тому органи виконавчої влади й надалі практикуватимуть проведення подвірних обходів представниками санітарної служби, правоохоронних органів, органів освіти, медичними працівниками з метою вивчення умов проживання, цільового використання батьками соціальної допомоги на дітей, своєчасного виявлення та профілактики захворювань, негативних проявів (ухилення від навчання та військового обов’язку, жебракування, бродяжництва, наркоманії та інше).
    Підтримка ромського музичного мистецтва, фольклору і традицій ромів є невід’ємною частиною ромської культури, важливим чинником збереження культурних традицій та ідентичності ромського народу.
    На всі ці потреби депутати виділили орієнтовний обсяг фінансування з обласного бюджету - 2,62 мільйона гривень.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Собаки - и депутаты и цыгане.
    Настоящий нацизм - поддержка этой конченой нации.