ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Скандал!!! Безвізовий режим під загрозою зриву! До закону про бюджет додали скандальний пункт... в Кабміні розбираються хто винуватий

    23 квітня 2024 вівторок
    101 переглядів
    Верховна рада ухвалила бюджет, що унеможливлює безвізовий режим з Європою

    У прийнятому законі про бюджет з'явився пункт, який відкладає на рік введення нової системи фінансового контролю державних службовців, що передбачає декларування всіх активів в електронному вигляді.



    Про це сьогодні написав призначений урядом членом Національного агентства з запобіганню корупції народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Віктор Чумак.



    Хтось, хто поки нам невідомий, хоче відстрочити ці процеси ще на один рік. Але саме електронне декларування, а не фізичний початок роботи НАПКА є нашим головним обов'язком перед ЄС в частині отримання безвізового режиму, - написав депутат у своїй сторінці у Facebook. - Цей пункт був доданий в урядовий проект держбюджету і про нього ніхто не чув в залі Ради. Не впевнений, що чули про нього і на засіданні бюджетного комітету, але це перевіримо за стенограмою". За словами політика, під електронне декларування повинні були потрапити і наявні цінності, та готівкові кошти.


    У свою чергу, Міністр юстиції Павло Петренко наполягає, що уряд не причетний до скандальних змін до державного бюджету, які зривають виконання Україною своїх зобов’язань в рамках безвізового діалогу.


    Про це Петренко повідомив в дописі на своїй сторінці у Facebook.


    «Із впевненістю заявляю – в проекті бюджету, який уряд подавав на розгляд Верховної Ради, такого пункту не було і не могло бути», – заявив міністр.


    Петренко наголосив, що уряд ближчим часом має намір розпочати виправлення проблеми.


    «Кабінет Міністрів уже розробив і найближчим часом внесе до парламенту правки до Закону про бюджет, які відмінять даний пункт.


    Окрім того, уряд вимагатиме провести розслідування, аби виявити, яким чином ця правка з’явилася у фінальному тексті документу», – заявив він.


    Як відомо, наприкінці грудня Київ взяв на себе зобов’язання запустити роботу Національної агенції із запобігання корупції (НАЗК) та впровадити електронні декларації держслужбовців в I кварталі 2016 року. Ґрунтуючись на цьому зобов’язанні, ЄК 18 грудня схвалила позитивний звіт для України.


    Але вже за тиждень Верховна рада ухвалила бюджет, в якому відклала декларації щонайменше на 2017 рік. Про цю норму стало відомо лише в січні – в урядовому проекті бюджету її не було.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору