ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород колядує... щедрують і вінчують просто в дворах будинків (ВІДЕО, ФОТО)

    25 квітня 2024 четвер
    97 переглядів
    В дворах багатоповерхівок розпочали фестиваль «Різдво по-ужгородськи»

    Колядуванням і щедруванням просто неба в дворах багатоповерхівок розпочали фестиваль «Різдво по-ужгородськи». Протягом трьох днів колядники не лише звеселятимуть Ужгород, а й збиратимуть гроші на благодійність.

    У перший день Різдва у дворі багатоповерхівки по вулиці Декабристів, 41 колядували учасники колективу «Арніка» Ужгородського району. Сам колектив створили шість років тому на новорічно-різдвяні свята. З того часу ансамбль постійний учасник колядувань.


    У репертуарі «Арніки» колядки різними мовами. Зокрема угорською та словацькою. Співають учасниці й автентичні закарпатські колядки і з інших областей України, зокрема Полісся.


    Керівник вокального ансамблю «Арніка», директор районного будинку культури Леся Дубенко розповідає: «Всі ми музиканти. Більшість колег є викладачами шкіл мистецтв. Але професійно вокалом ми не займалися. Але ми інтонуємо, ми співаємо, самі вчимося, ми беремо поради у вокалістів, у диригентів, які нам допомагають. І от я так бачу, що непогано в нас виходить (сміється)».


    Організатори фестивалю вирішили – колядки мають дійти до кожного куточка міста, тому не оминають ні приватних будинків, ні багатоповерхівок, ні кав’ярень та магазинів – бувають усюди, де готові почути справжню різдвяну пісню: «У новім році вам засіваєм дорідним житом на добро, хай у родині спокій панує, щирість і злагода, чуйність, тепло».
    Голова ОСББ «Декабристів, 41» Олена Царук долучилася до фестивалю колядок і запросила колядників у гості: «Наші традиції українські треба відроджувати. Діти підростають. Підростаюче покоління повинно знати наші пісні і колядки. І повинні самі співати. А ми, як старше покоління, маємо їх навчати».


    У першому фестивалі коляди в Ужгороді зголосилися взяти участь 13 ансамблів. Серед них і львівські та луганські колективи. Усі вони вже 9 січня виступлять на гала-концерті в Закарпатському обласному драматичному театрі, розповіла співорганізатор фестивалю «Різдво по-ужгородськи» Вікторія Слюсаренко: «Всі розуміють ту потребу українців, яка вже назріла багато років, у відродженні нації через її традиції, через популяризацію саме національних традицій».
    Щастя й радості багато закликаю вам у хату! Сію-сію посіваю, всім здоров’ячка бажаю! Молоді і діточкам, а також усім батькам!



    kolya11.jpg


    kolya22.jpg


    kolya33.jpg


    kolya44.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору