ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці передали книжкове вітання дітям Луганщини (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    81 переглядів
    Подарунок із 200 книг відправиться із Закарпаття дітям у зону АТО.

    Сьогодні, 11 січня, в Ужгороді підбили підсумки благодійної акції "Допоможи ровесникам зі Сходу", що стартувала близько місяця тому з ініціативи закарпатських волонтерів та за підтримки управління культури облдержадміністрації.
    Координатором проекту було визначено обласну бібліотеку для дітей та юнацтва, на базі якої, власне, проходив збір книг, а згодом – і пакування та передача вантажу волонтерам. Як розповіла заступник директора книгозбірні Інна Хмара, до акції долучились чимало доброчинців, серед яких – малі закарпатці, котрі щиро поділились книжками з ровесниками-луганчанами, крім того – значну частину книг надали працівники обласної бібліотеки для дітей та юнацтва, Ужгородської міської бібліотеки для дітей, Великоберезнянської, Міжгірської і Тячівської районних бібліотек для дітей, академічного обласного театру ляльок "Бавка" й обласного художнього музею ім.Й.Бокшая.
    0_7389-1.jpg
    0_7389-2.jpg
    Всього вдалося зібрати майже 200 книг. Оглянувши бібліотечку, ідейна натхненниця проекту Галина Ярцева відзначила: саме такі книги сподівалась побачити – сучасні, добре збережені, з гарними ілюстраціями та, що не менш важливо, україномовні. За словами волонтерки, нині українська книжка на Луганщині і стратегічно необхідна, і запитана самими дітьми, проте не завжди доступна для батьків, тому книжковий вантаж, безумовно, прибуде туди, де його справді чекають – у шкільні та дитячі бібліотеки. Відправлять подарунки днями.
    В свою чергу, начальник управління культури ОДА Юрій Глеба висловив сподівання, що акція триватиме і надалі. Принаймні, зголосились на участь значно більше установ та закладів культури краю, які, в зв’язку зі святковими вихідними, не встигли доправити свої книги в Ужгород, але неодмінно зроблять це найближчим часом, повідоомляє Управління культури Закарпатської ОДА.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору