ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чотири колишні "беркутівці" отримали підозру в насильстві проти учасників Автомайдану

    28 березня 2024 четвер
    86 переглядів
    До суду вже внесли клопотання про відсторонення підозрюваних від посад

    Чотирьом екс-працівникам колишнього підрозділу "Беркут", які вже пройшли переатестацію, оголошено підозру у застосуванні насильства до учасників громадського руху "Автомайдан" під час Революції Гідності.

    Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.


    Згідно з інформацією, оголошено про підозру двом командирам відділень та двом бійцям полку поліції особливого призначення ГУ поліції в Києві (екс-співробітникам столичного спецпідрозділу міліції "Беркут") за фактами перевищення влади та незаконного затримання активістів громадського руху "Автомайдан" у ніч із 22 на 23 січня 2014 року на вулиці Щорса та Грушевського в Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням їхніх автомобілів.
    Окрім того, "беркутівців" обвинувачують у службових підробленнях рапортів та наданні завідомо неправдивих показань, поєднаних із обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.


    У ГПУ повідомили, що до суду вже внесли клопотання про відсторонення підозрюваних від посад та застосування до них запобіжних заходів у вигляді домашніх арештів.
    У прес-службі також зазначили, що вищезгадані колишні "беркутівці" успішно пройшли переатестацію, а двоє з них отримали підвищення, ставши командирами відділень.


    Українська правда


    Екс-беркутівці нахабно порушують правила дорожнього руху

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору