ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Обама: Україна і Сирія виходять з орбіти Росії

    28 березня 2024 четвер
    70 переглядів
    Росія втрачає свій вплив в Україні і Сирії

    На думку президента США Барака Обами, Росія втрачає свій вплив в Україні і Сирії, незважаючи на спроби контролювати ситуацію в цих країнах

    За словами американського лідера, «незважаючи на те, що економіка РФ скорочується, вона вкладає ресурси, щоб вплинути на Україну і Сирію — країни, що вислизають з її орбіти», повідомляє прес-служба Білого дому.

    Обама констатував, що США продовжують допомагати Україні захищати демократію. На його думку, це зміцнює міжнародний порядок.


    Однак, фраза Обами з останнього послання конгресові «Про положення в країні» стосовно України викликала ряд дискусій та суперечок серед політиків і представників ЗМІ. Мова йде про фразу президента США: «Росія, у час коли її економіка падає, витрачає значні ресурси на підтримку (to prop up) України та Сирії — країн, які виходять з орбіти її впливу». Аналітики припустили, що вживання саме такого виразу (to prop up) є наслідком недогляду під час редагування промови і натяк на позику президента РФ Володимира Путіна українському екс-главі держави Віктору Януковичу.


    В свою чергу, політики, що критикують Обаму, вказують на брак розуміння ним геополітичних реалій сьогодення. Наприклад, декан школи дипломатичної служби в American University Джим Ґолдґеєр на своїй сторінців мікроблозі Twitterзауважив наступне: «Я думаю, Україні не сподобається, що її назвали державою-клієнтом РФ».

    Нагадаємо, минулого листопада Барак Обама підписав прийнятий Конгресом оборонний бюджет США на 2016 рік, який передбачає допомогу Україні в розмірі 300 млн дол., а також надання летального озброєння.


    racurs.ua
    Китай підтримав Росію в її діях у Сирії

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору