ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті річка Тересва зруйнувала дамбу та підмила новозбудоване берегоукріплення (ФОТО)

    20 квітня 2024 субота
    92 переглядів
    Наслідки негоди

    Як повідомив сільський голова Калин Василь Метелешко, у ніч з 11 на 12 січня у селі Калини повноводна річка Тересва вийшла з берегів й підмила близько 200 метрів берегоукріплення, яке звели на лівому березі річки після осіннього паводку.


    Як зазначає Роман Попадинець, майстер фірми «Хустська ПМК-240» (що й проводила роботи з зведення цієї споруди), на близько 85 відсотків берегоукріплення вже було готове до експлуатації. Однак під час чергового підняття рівня води на річці Тересва насип опинився під водою і, аби оцінити масштаби руйнації споруди та збитки, які заподіяла стихія, чекають на зниження рівня води.


    Також цього тижня річкові води Тересви зруйнували близько 150 метрів дамби в урочищі Бам, а по вул. Залізнична підтоплено 4 дворогосподарства. До речі, восени на Бамі вже «похазяйнував» паводок. Каламутна вода того разу зруйнувала 50 метрів цією гідроспоруди. Василь Метелешко каже, що з кожним водопіллям, масштаби руйнації на берегової лінії в урочищі будуть зростати. І якщо не укріпити цю частину берега, то річка може розлитись на значно більшу кількість сільських угідь, дворогсподарств та підтопить деревопереробні цехи, що розташовані неподалік небезпечної зони.


    Через водну стихію у непростій ситуації наразі перебуває й сім’я Петра Аровича, що проживає на початку села по вул. Леніна. Під час осіннього паводку річка Тересва у притул наблизилась до цієї оселі, зруйнувавши значну частину берегової лінії. Тепер хата Петра Аровича знаходиться на відстані 5 метрів від річки.


    Калинівчани та сільський голова Василь Метелешко вдячні голові районної ради Василю Каганцю, начальнику Тячівського МУВГ Сергію Стойці, голові правління ПАТ «Хустська ПМК-240» Василю Попадинцю та всім тим, хто під час та після осіннього паводку допомагав уберегти село від руйнацій та брав активну участь у ліквідації наслідків стихії. Тож мешканці села сподіваються, що й на цей раз районна та обласна влади не залишать їх на одинці з бідою.


    dam2.jpeg


    dam3.jpeg


    dam4.jpeg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору