ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Відродженця" Івана Лопіта знімуть з посади Воловецької райради - суд скасував рішення про призначення

    19 квітня 2024 п'ятниця
    68 переглядів
    Оскарження подав депутат від Єдиного Центру

    Сьогодні, 13 січня 2016 року, Воловецький районний суд визнав протиправним та скасував рішення Воловецької районної ради №1 від 10 листопада 2015 року "Про обрання голови Воловецької районної ради", яким головою було обрано представника політичної партії "Відродження" Івана Лопіта.
    Суд скасував рішення Воловецької райради про обрання її головою "відродженця" Івана Лопіта
    Відповідну постанову, копію якої ексклюзивно отримала редакція Закарпаття онлайн, прийняв суддя О.Софілканич за адміністративним позовом депутата від партії "Єдиний Центр" Олега Ціника.

    Зважаючи на складність даної справи, суд проголосив лише вступну і резолютивну частини постанови, а повний її тест викладе протягом п'яти наступних днів.

    Як йдеться у резолютивній частині документу, постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Воловецький районний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з дня отримання копії постанови.

    Іван Лопіт працював на посаді заступника голови Воловецької РДА часів Віктора Януковича.

    Під час його обрання на установчому засіданні Воловецької райради депутати від фракцій «Єдиний Центр», «Батьківщина», «Наш край» та навіть 2 депутати з «Солідарності» покинули зал на знак протесту. Відтак, у залі залишилося лише 13 депутатів, 9 – з «Відродження», 2 – «Солідарність», 1 – «Наш край» та 1 – «Опозиційний блок». Для легітимності рішень не вистачало одного депутата, адже загальний склад нової ради склав 26 депутатів.
    Зважаючи на таку ситуацію, Лопіт швидко доставив на сесію Василя Фітаса, котрий на той момент ще не склав присяги й задокументовано не рахувався депутатом, і районна рада почала приймати рішення.
    Після цього призначення Лопіта очільником органу самоврядування Воловеччини було оскаржене.

    12540021_989306197775443_1795444786_n.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору