ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Словаччина отримала від Закарпаття неприємний "подарунок"! (ВІДЕО)

    18 квітня 2024 четвер
    28 переглядів
    На Закарпатті з бурхливим потоком брудної води зійшли тонни сміття...

    Днями все Закарпаття спостерігало за підняттям рівня води в річках області. Жителі насторожено чекали підтоплення будинків та земельних ділянок, яке таки не оминуло деякі території.



    Але з бурхливим потоком брудної води зійшли тонни сміття, викинутого тими самими жителями. Правда, декотрі населені пункти, силами своїх жителів провели санітарну очистку берегів від пакетів та пляшок, але купа цього сміття понеслася до наших найближчих сусідів – Угорщини та Словаччини.


    Словацьке телебачення ТА 3 відзняло сюжет про гори пет пляшок та іншого «добра», яке не підлягало митному контролю, але, як зазначено в сюжеті, «нелегально перетнуло кордон». Саме Закарпаття доклало великі зусилля по поставці «кочуючого сміття» по річці Уж до друзів-словаків. Сусіди скаржаться на систематичне (декілька разів на рік) явище, а також наголошують на тому, що не мають можливості прибрати ці пластикові гори. Поверхня ріки Уж на території Словаччини була вкрита пластиком завдовжки в 300 метрів. «Якщо сміття застрягна на берегах річки, ми змушені будемо прибрати, але більша частина залишається у воді й пропливає далі за течією», – жаліється Мілан Ормезі, голова села Лекаровце, що розташоване на березі Ужа.


    Нагадаємо, що в 2009 році Угорщина зверталася по допомогу до ЄС з проханням про надання фінансової допомоги в боротьбі з забрудненням такого роду, але гроші так і не були виділені.


    Якщо ми живемо поблизу європейських країн, самі намагаємося змінювати свій крах, щоб він став кращим, то можливо потрібно починати з самих себе? А ви як гадаєте?


    Марія Кеслер

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    постоянно верховинцы сплавляют своё г*вно к словакам
    и не один **дрила экологический типа Лукши рта не открыл