ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Карпати є прикладом для розвитку туризму (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    27 переглядів
    Говорили про розвиток туристичної галузі

    Закарпатці та львів’яни закликають колег з інших областей спільно розвивати туристичну інфраструктуру України.

    Робоча зустріч з питань розвитку туризму Карпатського регіону під керівництвом начальника управління туризму та курортів Мінекономрозвитку України Івана Ліптуги, першого заступника голови Львівської ОДА Ростислава Замлинського, начальника управління туризму та курортів Закарпатської ОДА, начальника управління туризму Львівської ОДА та представників індустрії туризму областей На Львівщині, пройшла на території Сколівського району, 8 січня 2016 року.


    За словами начальника управління туризму та курортів Мінекономрозвитку України Івана Ліптуги, індустрія туризму, це ключовий для України сектор економіки. Вже найближчим часом буде проведено презентацію ініціативи зі створення Національної туристичної організації, яка, у свою чергу, покликана займатись розвитком туризму, стати об'єднанням для підприємств розміщення, харчування, переміщення, екскурсійного супроводу, та інших організацій, з метою просуванням міст та територій на місцевому та міжнародних ринках. На рівні міністерства працюють робочі групи, діяльність яких направлена на гармонізацію законодавства України з країнами ЄС, на основі дерегуляції та децентралізації.


    Заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, відзначив важливість розвитку інфраструктури Сколівського району, для підприємств індустрії туризму та місцевих жителів. Індустрія туризму, це потужний механізм працевлаштування жителів гірських районів, з можливістю створення нових робочих місць. То ж гірські території краю потребують промоції, як на національному так і на міжнародному рівні.


    Як повідомив Денис Ман, начальник управління туризму та курортів Закарпатської ОДА, дуже добре, що у цей час, ми працюємо над розвитком інфраструктури між областями та обговорюємо перспективи не лише проекту нової дороги Славсько-Хащоване-Боржава, але й говоримо, яким чином вона сприятиме розвиткові туристичної галузі обох областей та розвантажить існуючу автомагістраль Київ-Чоп.


    karta.jpg


    За попередніми оцінками, привабливість регіону полонини Боржава та околиць, завдяки новій дорозі здатна створити нові потужні потоки туристів, у кількості від 50 тисяч на рік. Очікуємо, що курорти Пилипець, Ізки отримають додаткових відвідувачів, як і інші дестинації Міжгірського району та області в цілому. Закарпаття готове ділитись досвідом розвитку туризму, в регіоні на національному рівні, тим більше, що область, є воротами, для інтеграції України у європейську мережу туристичних шляхів. Також, завдяки ініціативі представників Закарпаття, сторони домовилися зустрітися всіма чотирма областями у лютому в Закарпатті з метою відновлення Ради з туризму Карпатського регіону.


    У свою чергу, фахівці туристичної галузі Львівської області представили проекти автомобільних туристичних шляхів та шляхів активного туризму України та Карпатського регіону.


    kar.jpg


    За словами начальника управління туризму та курортів Мінекономрозвитку України Івана Ліптуги, досвід Львівської та Закарпатської області поширять і на інші регіони країни.


    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Гарний відпочинок у Карпатах - це краса природи і хороша кухня... ТОП-11 ресторанів (ФОТО)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору