ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті видали вже понад дві тисячі «теплих» кредитів

    25 квітня 2024 четвер
    69 переглядів
    Інформація про "теплі кредити" розміщені на бігбордаах по всьому Закарпаттю.

    На Закарпатті задля популяризації державної підтримки заходів з енергозбереження, розпорядженням голови обласної державної адміністрації виділено понад 24 тисячі гривень на інформаційні матеріали з популяризації енергоефективності.

    Нині така інформація, як соціальна реклама, розміщена на об’єктах зовнішньої реклами по всій області. Інформаційні буклети з цих питань будуть розміщені і на автовокзалах та автостанціях, а також у автобусах загального користування.
    Нагадуємо, що Державною програмою передбачено відшкодування:
    20% суми кредиту (але не більше 12 тисяч гривень) – механізм заміни газових котлів для населення;
    30% суми кредиту (але не більше 14 тисяч гривень) – для фізичних осіб для впровадження енергоефективних заходів.
    40% суми кредиту (але не більше 14 тисяч гривень в розрахунку на одну квартиру) - для ОСББ та ЖБК як юридичних осіб, для загальнобудинкових заходів.

    Якщо позичальником є фізична особа-отримувач субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, йому відшкодовується 70% суми «енергоефективного» кредиту. Якщо в складі ОСББ є отримувачі субсидій, таке ОСББ отримує відшкодування у середньозваженому розмірі між 40% і 70% — залежно від кількості субсидіантів.
    Загалом по Україні понад 80 тисяч сімей оформили енергоощадні кредити на суму понад 1,1 мільярда гривень, з яких відшкодовано 115,6 млн. гривень.
    У Закарпатській області уповноваженим банками видано 2311 "теплих" кредитів на суму 46,38 млн. гривень, - повідомили у департаменті житлово- комунального господарства та інфраструктури облдержадміністрації.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору