ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді колядуватимуть усі! (ВІДЕО)

    23 квітня 2024 вівторок
    61 переглядів
    17 січня стартує один із найколоритніших фестивалів Закарпаття.

    17 січня ужгородці та гості міста мають нагоду взяти участь у чи не найяскравішій презентації духовних і мистецьких традицій багатонаціонального Закарпаття.



    Цьогоріч фестиваль «Коляди в Старому селі» проводитимуть уже вшосте, незмінно – на території Ужгородського скансену. Розпочнеться свято о 10.00 з урочистого богослужіння в Шелестівській церкві Архангела Михаїла – пам’ятці XVIII століття. Далі ж, об 11.30 стартує власне насичена колядницька програма.


    Габрієла АНДЯЛ, директор Закарпатського обласного музею народної архітектури та побуту:


    У нас будуть колядницькі гурти з усіх районів нашої області – буде 13 колядницьких гуртів і родзинкою свята буде те, що у нас будуть показані коляди і Бойківщини, і Лемківщини, і Гуцульщини, і колядники будуть, які будуть демонструвати етнічний музичний репертуар колядницьких гуртів нашого населення – угорців, румунів, словаків. Розумієте, цей колорит свята набирає такого гарного смаку, який свідчить про те, що наше свято буде виходити за межі обласного фестивалю і набуватиме поступово міжнародний напрямок.


    Крім колядок, відвідувачі також зможуть насолодитись традиційними закарпатськими стравами й оглянути та придбати оригінальні вироби відомих майстрів народних художніх промислів і, звісно ж, зробити на тлі дійства гарні фото з сім’єю чи друзями.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору