ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Обмеженим" покращують умови

    20 квітня 2024 субота
    33 переглядів
    Покращать умови перебування людей з обмеженими фізичними можливос на 18 вокзалах

    У 2016 р. в регіональній філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» заплановано покращити умови перебування людей з обмеженими фізичними можливостями на 18 вокзалах, що розташовані в семи областях Західної України.

    Новації стосуються вокзалів станцій Стрий, Дрогобич, Хуст, Мостиська ІІ, Ясеня, Ківерці та Маневичі. Тут на пасажирських платформах та при вході в зали очікування встановлять пандуси. Для безперешкодного потрапляння людей на візках до вокзалу станції Івано-Франківськ мають знизити бордюри тротуару. На паркінгах поблизу вокзалів в Ужгороді та Чернівцях передбачається обладнати додаткові місця для паркування автомобілів таких осіб. На вокзалах Ковель, Сарни, Мукачево та Здолбунів встановлять піктограми напрямків руху маломобільних груп населення. На тернопільському і ковельському вокзалах для пасажирів з вадами зору нанесуть контрастні позначення. А у Здолбунові, Стрию, Бродах, Дрогобичі, Мукачевому, Рогатині та Мостиськах ІІ для людей з особливими потребами створять умови для комфортного користування туалетами.


    З тим, аби працівники вокзалів і провідники були спроможні якомога ефективніше допомагати людям з обмеженими фізичними можливостями, планується спільно з представниками громадських організацій періодично проводити їх навчання. Так, нещодавно представники Національної асамблеї інвалідів України спільно з лікарями-реабілітологами провели таке навчання, під час якого розповідали про зручні схеми переміщення маломобільних громадян, про те, як безпечно для інвалідів і самих провідників транспортувати таких пасажирів до потягів і у вагони.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору