ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Майже 200 колядників звеселяли відвідувачів Ужгородського скансену (ФОТО)

    25 квітня 2024 четвер
    81 переглядів
    В Ужгороді відбувся один із найколоритнішних обласних фестивалів.

    В Ужгороді відбувся один із найколоритніших обласних фестивалів – "Коляди в старому селі". Свято на території Ужгородського скансену проходить уже вшосте, рік у рік набуває щодалі більшого розмаху і має всі шанси стати міжнародним.

    Цього разу участь у дійстві взяли 18 колективів, а це – близько 200 колядників, котрі яскраво представили пісенні традиції своїх районів із урахуванням етнічного різноманіття. Народження Христа славили словацькою, угорською, румунською і, звісно ж, українською мовою та місцевими говірками.

    Окрім виступу колядницьких гуртів, свій різдвяний колорит кожен район представив і в автентичних садибах – виставкою робіт майстрів народних художніх промислів, а також – чималим асортиментом святкових страв одразу кількох національних кухонь. У неповторності традицій кожного регіону та спільній для всіх гостинності – вкотре переконалися керівники краю, представники культури Закарпаття та численні відвідувачі фесту.

    Не зважаючи на студу, мешканці та гості обласного центру насолоджувались дійством просто неба, підспівували колядникам і активно долучались до розважальної програми, залюбки фотографувались із учасниками вертепу й оглядали музейні цікавинки. А це і є основна мета фестивалю – підтримувати й у піднесеній та водночас невимушеній атмосфері популяризувати традиції закарпатського Різдва.

    Управління культури Закарпатської ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору