ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Хусті вандали зруйнували надмогильний хрест історичної цінності (ФОТО)

    20 квітня 2024 субота
    26 переглядів
    Знищена у Хусті пам`ятка мала історичну та культурну цінність

    14 січня на старому католицькому цвинтарі, розташованому на Замковій горі, місцевими жителями був виявлений вщент розбитий, понівечений надмогильний хрест.

    Знищена пам`ятка мала історичну та культурну цінність, адже на хресті була викарбувана дата – 1872 рік.
    «Ми глибоко вражені фактом варварського, дикого відношення до культурної і релігійної спадщини нашого краю. Цей хрест пережив війни та Голодомор, а якісь нелюди його зруйнували заради поживи. І, на жаль, це не перший випадок вандалізму на території цвинтарю. Переконаний, пам’ятники потрібні не мертвим, а нам, живим, тож наш спільний людський обов’язок - оберігати минуле і дбати про майбутнє рідного міста, - розповів «Голосу Карпат» куратор Хустської римо-католицької церкви Степан Товт.
    За припущеннями пана Степана, злочин скоїли мисливці за металом. Адже простежується той самий «почерк», що і кілька років тому, коли невідомі скоїли наругу над могилами, зруйнували деякі пам’ятники і хрести, огорожу. Тоді зловмисників не знайшли.
    Хустяни обурені скоєним, адже своїми силами реставрують надмогильні пам’ятники та хрести, доглядають за місцем вічного спокою, дбають про пам'ять своїх предків. Вони написали звернення до правоохоронців з проханням знайти та покарати винних.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору