ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Юна вокалістка із Закарпаття перемогла на Міжнародному фестивалі у Литві (ФОТО, ВІДЕО)

    20 квітня 2024 субота
    97 переглядів
    "Литовська феєрія" виявилася вдалою для 14-річної співачки із Закарпаття

    13-17 січня за підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні у м. Вільнюсі (Литовська Республіка) пройшов Міжнародний фестиваль дитячо-молодіжної творчості «Литовська феєрія».



    Було дуже приємно, коли у Вільнюсі нашу 14-річну Марину Фреган оголосили переможцем у найчисленнішій за кількістю претендентів на звання лауреата І ступеня категорії – 13-15 років.


    У заході взяло участь кілька сотень обдарованих танцюристів, вокалістів, театралів, художників (декоративно-ужиткове мистецтво). Тільки з України на творчому поєдинку змагалися 145 дітей.


    Закарпаття на «Литовській феєрії» представляли вихованки Сокирницької ДШМ, які справді гідно виступили і вибороли призові місця.


    – Фестиваль проходив на дуже високому рівні. Усі діти виступили з професійно підготовленими номерами. Надзвичайно сильні і цікаві виконавці захищали честь Києва, Івано-Франківська, Кривого Рогу, Полтави та інших великих міст. Тому було дуже приємно, коли нашу 14-річну Марину Фреган оголосили переможцем у найчисленнішій за кількістю претендентів на звання лауреата І ступеня категорії – 13-15 років. А дві інші юні співачки Ірина Товкан та Лілія Тудовші вибороли «срібні» нагороди фестивалю, – розповів для редакції новин «КО» керівник і наставник дівчат Іван Мішко.



    Слід зазначити, що пін Іван – єдиний із керівників, кого на заході було нагороджено подякою від почесного уповноваженого Посла Литовської Республіки в Україні, Міністерства культури України, Міністерства молоді і спорту України та Всеукраїнської молодіжної організації «Серце до серця». Високу нагороду вручив викладачу Сокирницької дитячої школи мистецтв заступник Міністра культури України Ростислав Карандєєва.


    0_7737-1.jpg


    0_7737-3.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору