ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Правому секторі розкол

    25 квітня 2024 четвер
    57 переглядів
    Андрій Фафлей

    Після того, як Дмитро Ярош пішов із Правого сектору, за ним потягнулися і керівники регіональних організацій. Багато людей кажуть, що саме Андрій Фафлей, який нині очолює батальйон «Захід-4» може стати керівником «Правого сектору Волині» . То що ж відбувається всередині цього об'єднання патріотів - з перших вуст.



    - Дмитро Ярош вийшов з «Правого сектору» та буде створювати свою політичну структуру. Хто з волинських активістів підтримав його та теж вийшов з рядів Правого сектору?


    - Дмитро Ярош прийняв таке політичне рішення - піти і повести за собою певну кількість людей, створити партію. Для чого вони це будуть робити, я не розумію, як і того, що ті партії дають. Якщо в нас мета одна — створення Української соборної держави — ми будем допомагати. Я і хлопці, які мене підтримають, однозначно за Ярошем не пішли. Зараз Дмитро Ярош створює Добровольчу армію України, якось так він її назвав. До Правого сектору вона відношення не має. Вони всі вийшли і зробили заяви.


    Колишній очільник Правого сектору Волині Сергій Дружинович «Скіф» зробив заяву в Фейсбуці, що він і ряд людей, які були керівниками певних районів і міст, пішли за ним.


    zvernennya.jpg


    zver.jpg


    Хіба що Сергійко, як він це раніше робив, — то він в УНСО, то він в Правому секторі - знов почне кричати, що ні. Ну то Бог йому свідок, як і Дмитру Ярошу. Зараз «Правий сектор» ділиться на дві частини. Колишній Провід (керівництво «Правий сектору» - ред.), а він же і нинішній, в особі Андрія Стемпіцького, він же «Летун», «Палій», «Пилипась» і люди, які їх підтримують, вони — ті хто можуть успадкувати той «Правий сектор».


    І є ще одна сила. Всі, мабуть, чули про події в Мукачево. Очолював ці події комбат «Чесний». Це людина, яка робить свою справу. Яка робить те, що має робити «Правий сектор», — люстрація і заставляти владу працювати так, як вона повинна працювати. Я і ті люди, які пішли за комбатом «Чесним», ми називаємо себе Радою комбатів. Зараз створено чотири батальйони. Основний батальйон спецпризначення «Захід», який базується на Закарпатті, яким і керує комбат «Чесний», є батальйон третій «Львів», яким керує друг «Дніпрянин», є Івано-Франківський батальйон. Його очолює друг «Стрілок». Ну і Радою комбатів, мене підтримали наші хлопці, я очолив батальйон спецпризначення «Захід -4». Оце наш «Правий сектор».


    - Чому вирішили створити батальйон «Захід 4», чим від буде відрізнятися від того «Правого сектора»? Бо ж є батальйон ДУК. Нащо цей поділ?


    - Просто одні будуть ходити Колісників кришувати, а другі будуть анти-Колісників робити. Тобто фактично займатися тим, що і повинен робити ДУК. А судити будуть потім: хто справжній ДУК ПС, а хто несправжній ДУК ПС. Просто рекомендую дивитися за подіями і люди побачать. Судячи по тому, чим займався минулий комбат ДУКа... Назвем друг «Устим», привіт йому, якщо він хоче займатися тим, чим він займався, перетнемся.



    - Всім відомо, що керівник будь-якої партії чи громадської організації домовляється з певними людьми про її фінансування. То чи не залишиться «Правий сектор» без фінансової підтримки після того, як Дмитро Ярош пішов?


    - Я не можу говорити про весь «Правий сектор», можу сказати лиш про те, що робимо ми. Ми - організації, в нас є люди, їм треба вдягнутися, поїсти, сім'ї, діти. Ми створюємо охоронну структуру, пробуємо якось влаштувати своє життя, щоб були якісь засоби для здобутку тієї самостійної держави. Про ніякі «віджими» ніхто навіть не говорить, це однозначно. Якщо я чи ви будемо знати про те, що безпосередньо хтось із моїх хлопців цим займається, зразу дзвоніть і кажіть. Будемо реагувати.


    - Є на Волині якісь підприємства, роботою яких «Правий сектор» не задоволений? Тобто ті, що працюють на ворога. Що ви з ними будете робити, як ви на них тиснете?


    - Шлю меседж. В Володимирі-Волинському є птахофабрика «Курка-Чеботурка». Фабрика Добкіна (Михайло Добкін, народний депутат України — ред.), більше того, охороняє цю фабрику фірма Жиліна. Це той, хто керував «Оплотом» - «Антимайдан», спецбатальйон «Оплот», ЛНР, ДНР. Тобто люди, які воюють там, їдуть сюди, зализують тут рани, і де — там де зародилося УПА. Більше того, я цю інформацію ще цього літа передавав СБУ. Ми приїжджали туди на ту птахофабрику, я хотів поговорити з тією Аліною (Аліна Сич — генеральний директор ПАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» - ред.), прибігає один чоловік: «Та ми такі патріоти, та ми допомагаємо, ми передаєм машини...». Не питання, але чому ви йдете і просите у ворога, щоб він давав? До речі, цю ж птахофабрику нинішні власники «віджали» у Григорія Соломаніна, жителя м. Харків. В свій час, коли була їхня влада, всі їхні силові структури підходили до людини просто — брали директора в полон, сім”ю і казали — підписуй про передачу, і він підписав — куди йому діватись. Отак Добкін в нас фабрики віджимав.


    - Чи не думали ви над тим, щоб очолювати «Правий сектор» Волині?


    - Я не хочу давати привід комусь думати, що я рвусь до влади і очолювати щось. Так сталося, що в силу того, що в мене є характер, харизма і я об'єдную біля себе людей. Але, однозначно, я не хочу йти в політику - бути Президентром чи Прем'єр-міністром. Я не хочу йти в політику, але мене ніби підштовхують. Тільки десь притихну — опа! - про гранату новина. Піар чи що?


    - Чим планує зайнятися зараз «Правий сектор»?


    - Вчора була Рада комбатів в Ужгороді того «Правого сектору» (рада чотирьох комбатів, яких очолює комбат «Чесний» - ред.). До чого ми дійшли. Хочу, щоб почули ті хлопці, які мають свою точку зору . Ми дійшли до того, що в нас немає лідера, у нас є Рада комбатів. Якщо я комбат батальйона «Захід-4», ніхто не приїде, не буде розповідати чи люструвати мені Колісника чи захистити когось. Наприклад, раніше, щоб піти втрутитись в той бедлам, що робиться в лісі зараз, мені потрібно було отримати «добро» проводу з Києва. Звідки провід знає, що робиться на Волині? Треба приймати дуже швидко рішення, щоб не вийшла інформація, чим імовірніший вихід інформації, тим більше шансів, що ми певну операцію не зробимо. Для чого мені просити в когось, незрозуміло в кого, дозволу вигнати чиновника, який краде? Нема цього.


    Є я як комбат, є хлопці, порадилися, вирішили, зробили. Якщо ми бачимо, що ми не можемо своїми силами тут щось зробити, ми кличемо наших побратимів зі Львова, з Закарпаття... І коли мене кличуть кудись, і ми приїжджаємо, то я повністю знімаю з себе обов'язки комбата батальйону «Захід-4», підпорядковуюся тій людині, до якої ми приїхали. Так само — вони приїхали до нас, вони підпорядковуються мені. Мені це нагадує військо Запорізьке — козаки зійшлися, загалом вирішили і зробили. І я вам скажу, що сильнішого війська не було ніколи.



    Чи співпрацюєте з правоохоронцями, бо раніше така практика була?



    - Ні. Не ходять, не просять, не спілкуються, закрилися наглухо. Колись співпрацювали, зараз ні. Скажу по-чесному, раніше упереджено ставився до Петра Шпиги. Зараз я його розумію. Але це мова не про співпрацю. Я не буду співпрацювати ні з ким. Вони дуже багато намагаються нав'язати, підіслати своїх людей з усіх структур, щоб мати якийсь певний контроль. Я непідконтрольна людина. На самкінець хочу звернутися до хлопців, які ще не перегоріли. Майте хлопці розум. Думайте, що робите, і не піддавайтесь на провокації.



    Анна Бліннікова


    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Питання без відповідей - про що, ми ніколи не дізнаймося, що ж сталося, у кривавій бійці на Драгобраті (ФОТО)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору