ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатцям про справляння орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності

    29 березня 2024 п'ятниця
    76 переглядів
    ДФС у Закарпатській області повідомляє...

    Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

    Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування укладають договори оренди землі з платниками. Підставою для укладення договору оренди земельної ділянки із земель державної або комунальної власності, відповідно до статті 16 Закону №161, є рішення відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування – орендодавця, прийнятого у порядку, передбаченому ЗКУ, або за результатами аукціону.
    Форму договору оренди земельної ділянки затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 3 березня 2004 року №220 «Про затвердження Типового договору оренди землі».
    Варто взяти до уваги, що відповідно до податкового законодавства, у договорі оренди визначаються розмір та умови внесення орендної плати. Річна сума платежу: не може бути меншою 3% та не може перевищувати 12% нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Зміна умов договору оренди землі здійснюється за взаємною згодою сторін.
    Крім того, органи місцевого самоврядування зобов’язані до 1 лютого подавати контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки переліки орендарів, з якими укладено договори оренди землі на поточний рік та інформувати відповідний контролюючий орган про укладення нових, внесення змін до існуючих договорів оренди землі та їх розірвання до 1 числа місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися зазначені зміни.
    Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору