ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Уряд України обіцяє знизити тарифи на житлокомпослуги

    29 марта 2024 пятница
    26 переглядів

    Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді скасувати мораторій на підвищення цін на природний газ та електроенергію для населення, тарифів на житлово-комунальні послуги та обіцяє натомість вжити заходів з їх зниження, заявив віце-прем'єр, міністр будівництва, архітектури й житлокомгосподарства Володимир Рибак, передає «Інтерфакс-Україна».
    "Реалізація цього закону може призвести до різкого погіршення ситуації практично в усіх регіонах і населених пунктах», – сказав він на засіданні уряду в четвер у Києві.Він повідомив, що для виконання цього закону необхідно 7,2 млрд. грн., відзначивши відсутність цих коштів. «Тому уряд виходить з пропозицією до парламенту скасувати мораторій. Ми разом з регіонами, проаналізувавши обгрунтованість проведення підвищення тарифів на початку року, відпрацюємо кроки з їх зниження, знайшовши відповідні резерви», – сказав В.Рибак.

    Як повідомлялося, Верховна Рада 22 вересня подолала вето президента на закон про впровадження мораторію на підвищення цін на природний газ та електроенергію для населення, тарифів на житлово-комунальні послуги, а також послуги громадського транспорту (окрім таксі).

    Населення, згідно з законом, оплачує спожиті природний газ та електроенергію, житлово-комунальні послуги, а також послуги громадського транспорту з цін і тарифів, встановлених Кабміном, Національною комісією регулювання електроенергетики (НКРЕ) і місцевими органами виконавчої влади, які діяли на 1 січня 2006 року.

    Цей закон набирає чинності з моменту його публікації. Мораторій на підвищення цін і тарифів встановлюється документом на 2006 рік.

    Відпускні ціни на природний газ та електроенергію для населення в Україні не переглядалися впродовж семи років з квітня 1999 року по травень 2006-го. Уряд Юрія Єханурова на початку 2006 року почав поетапно приводити тарифи на газ та електроенергію для населення до економічно обгрунтованого рівня.

    НКРЕ з 1 травня підвищила ціни на газ на 25%, а з 1 липня – ще на 85%, до 407 грн за 1 тис. куб. м для абонентів, що мають лічильники, і до 444 грн за 1 тис. куб. м – для абонентів, що не мають лічильників. Комісія також підвищила відпускні ціни на електроенергію для населення на 25% з 1 травня й ще на 25% – з 1 вересня поточного року, до 24,36 коп. за 1 кВт-ч.

    Офіційний курс Нацбанку – 5,05 грн./$1.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору