ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Хто фінансуватиме колишні ПТУ в Хусті?

    25 квітня 2024 четвер
    216 переглядів
    Хуст від профтехнічних ліцеїв не відмовився.

    Держава від фінансування ліцеїв відмовилась, переклавши відповідальність на «плечі» органів місцевого самоврядування, зокрема, у містах обласного значення, до яких належить і Хуст.

    Решта техучилищ фінансуватимуться за кошти обласного бюджету.
    У свою чергу, Ужгород і Мукачево вже підготували листи за підписом голови ОДА та голови обласної ради до уряду через порушення бюджетного законодавства, адже фінансування на професійно-технічних училищ не передбачено взагалі, або передбачено не в повному обсязі.
    Хуст від ліцеїв не відмовився і, як запевняють у мерії, кошти на утримання закладів освіти будуть.
    -Після затвердження нового кодексу на нас ліг додатковий матеріальний тягар. Якщо раніше колишні ПТУ, а тепер ліцеї, фінансувалися за рахунок державного бюджету, то зараз утримувати освітні установи повинні ми. А це – 11 млн. 800 тис. грн., які потрібно вилучати із міської казни, аби передати на потреби профільних навчальних закладів, – підкреслив Хустський міський голова Володимир Кащук.
    Слід зазначити, що проблему повністю поки ще не вирішено у жодному з міст України. Наразі більшість колективів училищ у очікуванні подальшої долі, адже в загальноукраїнському масштабі питання фінансування ПТУ містить більше запитань, ніж відповідей.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору