ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ракети літали над закарпатським Хустом! (ФОТО, ВІДЕО)

    25 квітня 2024 четвер
    82 переглядів
    У Хусті пройшли змагання з ракетомоделювання.

    Вчора, 20 січня, у місті пройшли змагання з ракетомоделювання.



    Вихованці Хустського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді не тільки власноруч виготовили моделі ракет, але й запускали їх разом з наставником – керівником гуртка Василем Вучканом. А судив неординарний поєдинок майстер спорту, суддя міжнародної категорії, багаторазовий чемпіон України Олександр Погребняк.


    Між іншим, ракетомодельний спорт у місті над Тисою відроджено недавно. І подібні заняття з дітлахами у межах області проводяться тільки в Ужгороді та Хусті. Відрадно, що школярі міста над Тисою є постійними учасниками та переможцями різноманітних конкурсів і виготовляти моделі літаючих апаратів їм надзвичайно цікаво, тож популярність ракетомоделювання із року в рік зростає.


    -У гуртку займається майже два десятки дітей. Переважно це учні 5-8 класів. Школярів дуже захоплює процес виготовлення ракет. Хоча зробити їх і неважко, але у справі є ряд тонкощів. До речі, моделі багаторазові, після запуску вони здійснюють політ і повертаються на землю, не розбиваючись, адже оснащені спеціальними парашутами, – зазначив заступник директора ХМЦНТТУМ Золтан Енеді.



    0_8043-1.jpg


    0_8043-2.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору