ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті в школах будуть харчуватися всі молодшокласники, незалежно від майнових статків їхніх батьків!

    25 квітня 2024 четвер
    45 переглядів
    На Закарпатті всі молодші учні будуть забезпечені безкоштовним харчуванням.

    У кінці минулого року Верховна Рада своїм рішенням обмежила безкоштовне харчування учнів молодших класів у загальноосвітніх школах, залишивши його тільки для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних й інклюзивних класах, та учнів 1- 4 класів із родин, які отримують допомогу, як малозабезпечені сім’ї.

    Це рішення спричинило негативний резонанс у суспільстві. Зараз воно переглядається на законодавчому рівні, однак до вирішення питання по суті керівник області Геннадій Москаль доручив головам РДА та міським головам затвердити відповідні програми, які передбачатимуть фінансування харчування школярів із місцевих бюджетів.
    - В районних бюджетах є залишки коштів за 2015 рік, яких вистачить на безкоштовне харчування всіх учнів початкових класів, - зазначає Г.Москаль. - Зміни до законів, які схвалила Верховна Рада, не дають місцевій владі можливість фінансувати харчування молодшокласників, це можна зробити, тільки якщо в містах та районах приймуть відповідні програми. Саме це й доручено головам РДА та міським головам області. Діти не можуть зрозуміти, чому одних із них годують, а інших ні, тому на Закарпатті всі вони без винятку будуть забезпечені безкоштовним харчуванням.
     

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору