ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Молдова повстала... на вулицях безлад і сутички з поліцією, тисячі мітенгувальники "розносять" парламент на частини, сотні постраждалих (ВІДЕО, ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    124 переглядів
    Тисячі мітингувальників вимагають зміни влади в Молдові

    Сотні мітингувальників увірвалися в Парламент і шукають депутатів.

    Голові законодавчого органу будуть передані вимоги про розпуск парламенту, проведення дострокових парламентських виборів, звільнення молдавських політв'язнів.

    Близько п'яти тисяч прихильників опозиції, Партії соціалістів Молдавії і «Нашій партії», а також правоцентристського руху DA («Гідність і правда») зібралися на площі перед будівлею парламенту республіки.


    Під час сутичок біля парламенту Молдови постраждала 61 людина, зокрема, 57 поліцейських і четверо протестувальників

    До лікарень із пораненнями госпіталізовано 11 правоохоронців.

    Президент Молдови Микола Тімофті підписав указ про затвердження члени Демпартії Павла Філіпа прем'єр-міністром країни

    "Сподіваюся, що уряд, сформований після тривалого періоду політичної нестабільності і в умовах тимчасового Кабміну, буде знати, як вміло і грамотно керувати складною ситуацією в даний час в Молдові", - сказав Тімофті.

    Як заявив Цуркану, президент першу чергу відзначив питання про стабілізації економічної і фінансової ситуації, яка дозволить виготовляти соціальні виплати в нормальному режимі. У зв'язку з цим повинен бути негайно відновлений діалог з партнерами по розвитку, в тому числі з міжнародними фінансовими організаціями.

    Глава республіки звернувся до населенню країни з закликом "до спокою і уникати заворушень, які ні кому не принесуть користі".

    "Важливо залишатися в рамках закону", -підкреслив президент.

    У середу вдень Філіп представив депутатам програму діяльності уряду. Серед визначених пріоритетів значиться європейська інтеграція, поглиблення стратегічного діалогу між Молдовою і США, розвиток відносин з МВФ і Світовим банком, зміцнення статусу нейтралітету, а також співпраця з Росією і СНД.

    Нагадаємо, в Кишиневі після затвердження уряду під керівництвом Павла Філіппа почалися масові акції протесту, організовані Партією соціалістів, "Нашою партією" Ренато Усатого і Громадянською платформою "Гідність і правда". Мітингувальники блокують будівлю парламенту Молдови, вимагаючи дострокових парламентських виборів.

    Нагадаємо, напередодні протести біля молдовського парламенту переросли у безлади і сутички з поліцією, мітингувальникам вдалося увірватися до будівлі.







    Нагадаємо, рік тому Демонстранти у столиці Угорщини тримали соціалістичні прапори і банери

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости