ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Поліомієліт повернувся в Україну: захист дітей - справа кожного! (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    83 переглядів
    Чи стане 2016 рік стане переломним у забезпеченні вакцинами населення України?

    Таку злободенну тему обговорили експерти в Ужгороді

    У засіданні круглого столу на тему: "поліомієліт повернувся в Україну": захист дітей - справа кожного" в Ужгороді взяли участь: Від Ротарі Сергій Завадський - Голова Українського Національного комітету Поліо-плю, Євген Прилипко - заступник Голови комітету із зв'язків з громадськістю Ротарі в Україні
    - Від Всесвітньої організація охорони здоров'я (ВООЗ): Денніс Кінг - Координатор команди Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), Даля Лоренцо - експертВООЗ з комунікацій, Ольга Іжик - експерт ВООЗ в Україні.
    - Від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ): Максим Фазлітдінов - радник з комунікацій в цілях розвитку ЮНІСЕФ, Медичний фахівець-тренер (Львів).
    - Представники Закарпатської обласної влади: Маркович Володимир Петрович - директор Департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА (ДОЗ ОДА), Сопкова Ганна Іванівна - Директор Департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА (ДОН ОДА), Радь Михайло Васильович – педіатр Закарпатської області, а також представники мас-медіа спільноти Закарпаття.
    За даними міністерства охорони здоровя, рівень вакцинації дітей в 2009 р. , склав 80%, в 2010 р - 57%, 2011 р - 54%, 2012 р - 73% 2013 - 72%, в 2014 г . (перші 7 міс) - 17%. Низький рівень вакцинації пов'язують з недофінансуванням з державного бюджету програми з імунопрофілактики і свідомою відмовою батьків від вакцинації.
    Сергій Падов, представник МОЗ, зазначив, що останні кілька років, починаючи з 2008 р, фінансування програми з імунопрофілактики здійснювалося на 75% від потреб. «Це одна з причин, по якій ми недотримали вакцину», - продовжив він. У той же час в 2015 р забезпечено 100% потреби у вакцинах. Наказом МОЗ України від 10.07.2015 р № 424 затверджено номенклатуру імунобіологічних препаратів за напрямом «Централізована закупівля імунобіологічних препаратів для проведення імунопрофілактики населення». У м.Києві забезпечення вакцинами складає 100% вакцин . «Але якщо не проведені тендери, то ми, відповідно, НЕ маємо цієї вакцини. Якщо препарат є на ринку, його неможливо купити навіть за наявності фінансів в достатній кількості », - підкреслив помічник міністра Охорони Здоров'я
    України.
    Ігор Фартушок: Вважаємо що 2016 рік стане переломним у забезпеченні вакцинами населення України. Не дивлячись на маніпуляції на тему поліомієліту, очікування від вакцинації в Україні зросло. Якщо на
    початок року за даними дослідження ЮНІСЕФ, 35-40% батьків готові були вакцинувати дітей, то зараз це вже близько 70%. У Закарпатті ми мали рівень охоплення боротьби з поліомієлітом близько 95%. Для забезпечення такого результату значну роботу провела організація ротарійців в Закарпатті. 25 січня на Україні стартує третя хвиля вакцинації від поліомеліту, і завдання відповідних служб - провести своєчасну та повну вакцинацію всіх дітей Закарпатської області. Усі вакцини поставляються в замороженому стані і навіть якщо її повторно розморожувати, то вони від цього не втрачають своїх
    якостей. Вакцина яка сьогодні розповсюджена була спеціально закуплена урядом Канади для України.
    Голова Асоціації Ротарі Клубів України Сергій Завадський: проект "Поліо" став інноваційним проектом і була створена глобальна ініціатива. Нам залишилося зовсім небагато, щоб повністю перемогти цю
    страшну хворобу. Ми робимо все щоб наші діти більше не чули про поліомієліт.
    Він також підкреслив глобальний аспект боротьби з недугою. Зараз світ близький до подолання поліомеліту. Віруси дикого штаму поліомеліту на сьогодні є у двох країніх світу Афганістані , та Пакистані.
    Rotary International займається збором коштів для закупівлі вакцин, доставки в належному виді їх в
    Україну з метою забезпечення максимальної вакцинацію дітей . Причому, на його думку, часто на цьому питанні з різних причин спекулюють, а потрібно серйозно до цього віднестися , щоби не допустити будь яких варіантів повернення хвороби.
    Негативні ризики від застосування вакцини є мінімальними, а захист який отримує пацієнт є неоціненним. Потрібно також звертати увагу на міграцію громадян східних держав у Європу , шляхи яких часто пролягають через територію України.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Ну конечно, еще детей наших надо истребить медленно действующими ядами и тогда можно занимать пустые огромные территории .... СЦУКИ !!!