ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Порошенко: Не можна допустити заморожування конфлікту на Донбасі

    20 квітня 2024 субота
    92 переглядів
    Кожен рік замороженого конфлікту віддаляє нас

    Про це він заявив на загальних зборах уповноважених представників органів місцевого самоврядування - членів Асоціації міст України, повідомляється на сайті глави держави.

    Президент України Петро Порошенко заявив, що буде боротися за кожен клаптик української землі, щоб повернути суверенітет держави на тимчасово окуповану російсько-терористичними військами частину Донбасу і в окупований Росією Крим.

    "Моє завдання, і я твердо в це вірю, - повернення українського суверенітету на Донбас уже в 2016 році. І вчора в Давосі, виступаючі також, підтвердили цю позицію - в 2016 році Росія повинна виконати всі пункти Мінських угод, і це є єдиною підставою для часткового ослаблення санкцій", - сказав він.

    "Як Президент і Верховний Головнокомандувач, буду боротися за кожен клаптик української землі і робити все можливе, щоб повернути територіальну цілісність, суверенітет України спочатку на Донбас, потім - у Крим", - додав Порошенко.
    Президент підкреслив, що не можна допустити заморожування конфлікту на Донбасі.

    "У нас немає ні через рік, ні через п'ять, ні через десять чи двадцять років успішних прикладів повернення "заморожених" територій до складу держав. Або нас не навчили досвід Абхазії, Південної Осетії, Нагірного Карабаху, Придністров'я? Кожен рік замороженого конфлікту віддаляє нас, а не наближає до відновлення суверенітету", - упевнений він.
    Президент застеріг від ігор з вогнем територіальної цілісності. "Чітко підкреслюю, що і послідовність, і логіка Мінського процесу забезпечують відновлення українського суверенітету на Донбасі", - резюмував Порошенко.


    Читайте також: Знайдено компроміс: Москва готова повернути контроль над кордоном

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору